Lotusphere: IBM maakt Lotus mobieler

Dit artikel delen:

IBM heeft tijdens de jaarlijkse conferentie Lotusphere 2010 in Orlando aangekondigd de samenwerkingssoftware Lotus Notes Traveller beschikbaar te maken voor de mobiele platformen Android, iPhone en Nokia Symbian.

De versie van Lotus Notes Traveler voor het Android-platform omvat e-mail, agenda en contactgegevens voor de versies 2.0 en 2.1 van Google's besturingssysteem Android. De software kan door gebruikers van Lotus-software gratis worden gedownload. De software draagt zorg voor de draadloze synchronisatie van alle gegevens op de smartphone met de gegevens op de Lotus Domino-server.

Voor de iPhone is in de App Store de Lotus Notes Traveler Companion beschikbaar, een plug-in waarmee iPhone-gebruikers versleutelde e-mail kunnen lezen. Ook kunnen e-mail, agenda en contactgegevens draadloos worden gesynchroniseerd. De plug-in werkt samen met Lotus Notes Traveler 8.5.1 of later.

Symbian

IBM's samenwerking met telefoonbouwer Nokia heeft geleid tot een breed scala aan samenwerkingssoftware voor het Symbian-besturingssysteem, waaronder IBM Lotus Notes Traveler, IBM Lotus Mobile Connect, IBM Lotus Sametime en IBM Websphere Portal. Ook met de IBM Lotus Connections-software kunnen Nokia-gebruikers contact leggen met hun sociale netwerken, informatie updaten en bestanden delen.

Een volgende versie van Lotus Sametime voor Symbian moet gebruikers in staat stellen voip-gesprekken te voeren via Lotus Sametime Unified Telephony. De gesprekken kunnen rechtstreeks worden gevoerd vanuit het adresboek van de telefoon. Deze mogelijkheden moeten aan het einde van 2010 beschikbaar komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Mobility

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-21T13:26:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.