Juniper neemt het op tegen Cisco en HP

Dit artikel delen:

Netwerkleverancier Juniper hoopt met zijn vernieuwde productportfolio meer gebruikers uit het bedrijfsleven en de overheid te trekken. Tot nu toe zijn service providers en telecombedrijven de belangrijkste afnemers van Juniper-apparatuur. Juniper ziet zijn verkopen wereldwijd stijgen, maar het marktaandeel is nog klein. De Nederlandse ict-dienstverlener SecureLink boekt de eerste successen met Juniper-apparatuur.

Volgens Sean Dolan, de Europese baas van Juniper Networks, biedt zijn bedrijf tegenwoordig een breed networkportfolio dat bestaat uit switches, routers, security appliances en het Junos-besturingssysteem. 'Juniper verkoopt nog steeds het meest aan service providers en telecomdienstverleners, maar ziet ook meer interesse in het bedrijfsleven en overheden.'

Dolan zegt dat Juniper de laatste tijd nieuwe oplossingen heeft geïntroduceerd op het gebied van mobiel internet en cloud computing. Dat zijn onder andere MobileNext mobile packet core, (voorheen bekend als Project Falcon) en de QFabric next-generation datacenter architectuur (voorheen bekend als Project Stratus), dat het opneemt tegen Cisco Nexus-producten. Op het gebied van beveiliging is het portfolio verbreed met de Junos Pulse Mobile Security Suite, dat het draadloze netwerken beveiligd tegen hackers en malware.

Gemeente Zaanstad

Er mag wel meer vaart achter de verkoop van Juniper's netwerkproducten, zoals de EX switches de SRX Series Services Gateways. Er wordt wereldwijd meer verkocht, maar het marktaandeel van Juniper is nog klein.

Volgens Marco Barkmeijer, directeur van de Nederlandse it-dienstverlener SecureLink begint dat in Nederland aardig te lukken, vooral bij instellingen met meer dan 500 gebruikers. ‘We hebben onlangs bij de gemeente Zaandstad een Cisco-netwerk vervangen door een Juniper-netwerk. We leveren vaker Juniper aan financiële dienstverleners en mediabedrijven, zoals de omroepen van Nederland 3.' 

Trapeze en Altor

Het portfolio van Juniper is het afgelopen jaar verder uitgebreid met overnames. Zo werd Trapeze overgenomen, leverancier van draadloze netwerken (wlan) voor bedrijfsomgevingen. Op het gebied van het beveiligen van datacenters is Altor Networks overgenomen. Barkmeijer: 'Juniper is een serieus alternatief voor andere netwerkleveranciers zoals Cisco en HP.'

Meer omzet en minder winst in eerste kwartaal 2011

Juniper sloot 2010 goed af, maar is voorzichtig over 2011. In het eerste kwartaal van 2011 haalde Juniper een omzet van 1,1 miljard dollar. Dat is 21 procent meer dan in diezelfde periode in 2011, maar weer 7 procent minder dan in het vierde kwartaal van 2010. De winst bedroeg 129,8 miljoen dollar. Dat is minder dan een jaar eerder, toen was de winst 163,1 miljoen dollar. Naar schatting wordt 66 procent van de omzet wordt gehaald bij service providers, zo'n 742 miljoen dollar. De verkoop aan bedrijven en overheden leverde een omzet van 359 miljoen dollar op. De verkoop van Juniper-producten nam toe in alle wereldwijde regio's waar Juniper actief is, onder andere ook in Europa. Juniper verwacht in het tweede kwartaal van 2011 een omzet te halen van 1,13 tot 1,18 miljard dollar. Dat is 16 tot 18 procent meer dan in het tweede kwartaal van 2010.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Juniper start klaslokaal in de cloud

Juniper introduceert Universal WAN-oplossing

Juniper introduceert nieuwe gateways

Converged Supercore-architectuur van Juniper

Juniper introduceert netwerkplatform QFabric

Juniper sluit 2010 goed af, vooruitzicht is zwak

Juniper neemt Altor Networks over

Juniper neemt videospecialist Blackwave over

Juniper neemt Trapeze Networks over

Juniper producten en tools voor datacenter

Juniper en ProCurve winnen terrein op Cisco

Juniper Networks komt met Junosphere Lab

Cisco en HP werken weer samen

Juniper aast op meer netwerktechnologie

Juniper Networks komt met Simply Connected

Juniper Networks komt met Simply Connected

Cisco speelt op onzekerheid rond HP in

Juniper vergroot capaciteit MX Series-routers

Netwerkoffensief Cisco komt laat op gang

Juniper levert anti-virus voor Virtual Gateway

Cisco ontslaat nog eens 1200 arbeidskrachten

Cisco sluit boekjaar af met minder winst

Juniper draait matig tweede kwartaal 2011

Microsoft-veteraan Muglia vertrekt naar Juniper

Cisco ontslaat 6500 werknemers

Cisco schrapt duizenden banen wereldwijd


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-26T09:52:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.