NXP dumpt Getronics als werkplekbeheerder

Dit artikel delen:

NXP ruilt Getronics in voor Atos Origin als werkplekbeheerder. Dit is opvallend omdat de chipfabrikant vorig jaar nog een nieuwe overeenkomst met Getronics aanging voor een uitbreiding van de werkzaamheden. Dat miljoenencontract is nu van de baan.

Getronics en NXP meldden vorig jaar augustus een driejarige overeenkomst aan te gaan voor werkplekbeheer. De dienstverlener beheerde al tweeduizend werkplekken van de chipleverancier en zou er nog eens dertienduizend bijkrijgen. Het nieuwe contract met een waarde van vijftien miljoen euro is echter nooit bekrachtigd.

Een woordvoerder van NXP laat weten dat de chipproducent alsnog besloten heeft om het werkplekbeheer onder te brengen bij de partner die de rekencentrumdiensten uitvoert. Dat is Atos Origin. Daarmee sloot NXP in 2008 een vijfjarig contract voor het uitbesteden van het wereldwijde datacenterbeheer en de regievoering (waarde 125 miljoen euro, 200 medewerkers naar Atos Origin). "Om maximaal gebruik te kunnen maken van synergievoordelen, is besloten om het werkplekbeheer op termijn bij dezelfde leverancier onder te brengen. Over looptijd en de waarde van het contract, alsook over het overgaan van arbeidsplaatsen, kunnen we geen uitspraken doen", meldt de zegsman.

Betreuren

Een woordvoerster van Getronics laat weten de beslissing van NXP te betreuren. Zij vertelt dat de transitie van het lopende werkplekbeheer naar Atos Origin inmiddels in gang is gezet. Eind dit jaar moet alles overgedragen zijn. Het bedrijf ging niet in op de vraag of Getronics schadevergoeding eist nu NXP een streep heeft gezet door het contract van 15 miljoen euro. Ook is het niet duidelijk of het personeel dat het werkplekbeheer uitvoert voor NXP, over kan stappen naar Atos Origin.

Bij de voormalige Philips-dochter NXP werken wereldwijd ongeveer 30.000 mensen. Getronics was sinds april 2007 verantwoordelijk voor het beheer van tweeduizend werkplekken in Europa, Afrika en het Midden-Oosten, en een deel van Azië/Australië. Het nieuwe contract zou de rest van deze regio's omvatten, plus Noord-Amerika. Ook zou de automatiseerder ict-logistieke diensten aanbieden waarmee managers van de chipleverancier online nieuwe hardware konden bestellen. Getronics zou die spullen daarna leveren, installeren en beheren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De zakenwereld is hard. Wat als dit nou ook bij ING gebeurt? Daar is Getronics hoofdaannemer en Atos Origin ondernaannemer.
Leuk, zo gunnen we elkaar nog eens wat, toch?

Ze gaan hiermee van nat, naar nog natter, hoop dat ze kunnen zwemmen.

Ik kijk er totaal niet van op m.b.t. Getronics.
In de tijd dat ik nog bij Getronics werkte, werd het personeel al "fabriek medewerkers" genoemd.

Of zoals de zinsnede was:
Wij van het management zien natuurlijk ook dat jullie "de Fabriek medewerkers" goed bezig zijn.

Of terwijl er 12 Limburgers binnen komen, welke allen een hotelkamer hebben in Amsterdam:
Deze mensen mogen jullie gaan inwerken, zij gaan JULLIE afdeling overnemen. Je mag natuurlijk ook gewoon op de afdeling blijven, maar dan moet je wel naar Limburg verhuizen. Tientallen Getronics medewerkers hebben daardoor gelijk hun papiertje ingeleverd en zijn vertrokken.

Nog vreemd dat Getronics nog steeds niet failliet is, jammer ook.

Helaas, inmiddels is bekend dat Atos de mensen van Getronics die het hier betreft NIET over wil nemen! Een aantal daarvan zis ook ex Philips medewerkers. Voor hen is het dubbel zuur. Betreft hier de tweede generatie outsourcing.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Outsourcing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-30T17:39:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.