Directeur Ordina BPO stapt op na conflict

Dit artikel delen:

Directeur Reggie de Jong van Ordina BPO is opgestapt bij Centric. De Ordina-divisie werd onlangs gekocht door dienstverlener Centric. Tussen De Jong en Centric-CEO Gerard Sanderink zou een verschil van inzicht zijn ontstaan over het te voeren beleid. Het is nog niet bekend hoe het vertrek van de BPO-directeur wordt opgevolgd. De Jong startte 1 juni 2008 bij Ordina BPO. Daarvoor werkte ze als CIO bij DSB Bank.

De vakbonden FNV en De Unie maakten eind vorige week bekend dat ze een kort geding aanspannen tegen Centric. Zij eisen dat het bedrijf 61 medewerkers die al een maand op non-actief staan, weer werk biedt. De medewerkers werden twee weken na de aankoop van de divisie ontslagen. Daardoor vallen zij niet onder het sociaal plan dat Ordina afsloot met de bonden. Centric heeft geen sociaal plan en maakt individuele afspraken met de medewerkers.

Op vrijdag 15 mei zaten de bonden om de tafel met directeur Ronald Kasteel van Ordina. Ze bespraken de petitie die een dag eerder werd aangeboden. In de pleitbrief vragen de bonden aan Ordina om de ontslagen oud-medewerkers te laten delen in het bestaande sociaal plan van Ordina.

Noodlijdende

Per 1 april 2009 heeft automatiseerder Centric de noodlijdende divisie Business Process Outsourcing (BPO) van Ordina overgenomen. Centric kreeg betaald voor deze overname. Ordina stootte de divisie af, omdat deze niet winstgevend was. Centric-directeur Gerard Sanderink zei eerder tegen Computable dat hij denkt de BPO-activiteiten weer winstgevend te kunnen maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Directeuren worden ook geoutsourced naar de offshoringpartner van diens outsourcingspartner.

Dit geeft : transparantie, heldere regierollen en borging van zaken die men niet weet met elkaar afgesproken te hebben in een verleden wat de toekomst bleek te zijn

@rataplan: wat bedoel je nu eigenlijk en weet je wel waar je over praat?
Ordina BPO wordt al 5 jaar gemismanaged. Reggie de Jong zet de boel weer op de rol maar Ordina Holding (lees Ronald Kasteel) ziet de kans schoon om alle mismanagement te verhullen onder het kopje "financiele crisis" en verkoopt aan Centric. Sanderink heeft de ballen verstand van de financiele wereld en verbiedt verdere uitgaven aan bv SAS70, terwijl hij slechts aandeelhouder is en De Jong hoofdelijk aansprakelijk. Terecht dat ze opstapt.
Het zou me niets verbazen als de boel nu in een stroomversnelling geraakt en de achtergebleven medewerkers ook een voor een opstappen.

@carel: ik maakte een algemeen statement over nut en implementatie van BPO en hoe dit in de praktijk verloopt.

Mbt de directrice kan ik geen uitspraak doen aangezien ik die case niet ken. Maar opstappen duidt in ieder geval op eigen mening en beeldvorming hoe zaken gedaan moeten worden, kenmerkend voor leiderschap. Ik zie iets als opstappen zeker niet als negatief voor de persoon in kwestie.

@Carel
Sanderink heeft juist zeer veel verstand van financien. Vandaard dat hij bezuinigt. Mensen zijn zijn probleem niet.

De Jong is de wacht aangezegd, en een schijnvertoning. Bij de BPO zaten er meer peuken in de bak buiten dan mensen in het pand. Geen visie, autoritair en terecht dat Sanderink hier afscheid van heeft genomen. Met dank aan de Jong, Kasteel en al die andere BMW-rijders...staan er nu meerdere mensen op straat, niet alleen bij de BPO. Een slachtcultuur.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Outsourcing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-20T11:34:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.