Directeur Ordina stapt na vier maanden op

Dit artikel delen:

Algemeen directeur Chris Jansen van Ordina Nederland stapt vier maanden na zijn aantreden op. Hij legt zijn functie per direct neer. Reden is een verschil van inzicht. Het zittend management van Ordina Nederland, bestaande uit elf mensen, neemt de taken van de vertrekkend directeur over. Ceo Ronald Kasteel gaat het team aansturen.

Een woordvoerster van het bedrijf wil niet ingaan op het verschil van inzicht. De raad van bestuur van de dienstverlener en Jansen zouden in goed overleg afscheid van elkaar genomen hebben, schrijft de organisatie in een persbericht. De woordvoerster benadrukt dat het managementteam een hecht en gedreven team is. Zij verwacht geen problemen met de extra taken voor de teamleden.

In september 2008 stapten Philip van Blanken en Eddy Vermeire op. Deze twee vormden samen met algemeen directeur Ronald Kasteel en financieel directeur Hans den Hartog het uitvoerende comité dat de strategie van het bedrijf bepaalt. De dienstverlener besloot in december deze twee functies toch te vervangen, omdat Kasteel en Den Hartog er te veel werk bij kregen. Chris Jansen en Bart de Jong werden in maart 2009 aangesteld. De Jong vervult de functie van financieel directeur voor Ordina Nederland.

In het Financieele Dagblad meldde Kasteel over de periode waar hij meer taken op zich nam: 'Ik zat gewoon nokvol (...) Ik had die dingen graag aan anderen overgelaten. Het is zeker niet de bedoeling geweest dat ik alles zelf ging doen.' Volgens de woordvoerster doet deze situatie zich nu niet meer voor, omdat de taken nu op een andere manier verdeeld zijn.

Extra geld

De dienstverlener regelde in juni 48 miljoen euro extra geld. Dat deed het met een aandelenemissie en een nieuwe lening. Het bedrijf hoopte zo zijn financierings- en kapitaalbasis te versterken. 20,7 miljoen daarvan komt beschikbaar door de verkoop van nieuwe aandelen aan verzekeraar Delta Lloyd, aan investeringsmaatschappijen Cyrte en Janivo en aan klanten van de bank MeesPierson. Bovendien leent de automatiseerder 27,5 miljoen euro van ING en Delta Lloyd.

Ook voerde het bedrijf een aangepaste bonusregeling door. De oude regeling 'ademde' niet genoeg mee met de markt, volgens de woordvoerster. De werknemer kreeg zijn bonus ongeacht of het bedrijf nu winst of verlies maakte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hij was nog wel een van de betere!

Maar goed dat deze man Ordina verlaat. Deze man heeft geen plaat voor zijn kop maar een gigantische muur.
Zijn beeld was de waarheid en niets anders......hij kon meer kapot maken dan wat er in de afgelopen jaren was opgebouwd.

Ik neem aan dat "jammer" en "gelukkig" beiden op hoog management niveau werken binnen Ordina om je zo'n uitgesproken mening te kunnen veroorloven?

Los van de kwaliteiten van de heer Jansen zelf en de invloed die zij hebben gehad op zijn verblijf en vertrek kan ik om de volgende vragen niet heen.
Wat was de aanleiding om de heer Jansen naar Ordina te halen?
Wie was degene die deze keuze maakte?
Wat vond hij van de kwaliteiten van de heer Jansen in relatie tot de eerdergenoemde aanleiding?
En tenslotte, wat is hierin veranderd?
Ik hoop maar dat de antwoorden staan als een huis.

Ik ben ook binnen 4 maanden weggegaan bij Ordina...snap het in ieder geval wel.

Hij was zeker een van de betere. Er moet ook drastisch anders bestuurd worden binnen Ordina. Tijd dat de heer kasteel zijn conclusie trekt en vertrekt! Chris vindt wel een mooie nieuwe uitdaging met een top die hem wel steunt.

Hij is eruit geknikkerd omdat hij politiek niet kon omgaan met de top van Ordina. Hij heeft zeker goede ideeen, maar hij sprak ze teveel uit aan teveel mensen. Dit werd niet gewaardeerd. Dus hij heeft zijn functie niet neergelegd, hij is weggewimpeld.

Even reactie op Bron. Teveel politiek in het bedrijf komt niet ten goede van het bedrijf en kan alleen maar nadelig zijn! En de Top moet zich schamen! Ik heb het gevoel dat deze man weg gepest is zoals ik aan sommige reactie kan zien.

Jammer EN gelukkig! Chris had hele goede ideeen voor Ordina, waar echt iets voor te zeggen was. Anderzijds deed hij voorstellen die lijnrecht ingingen tegen datgene wat er in de afgelopen 15 jaar succesvol is opgebouwd. Uiteindelijk verlies je het dan.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Outsourcing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-17T11:21:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.