Crisis vertraagt verkoop laatste BAS-divisie

Dit artikel delen:

De verkoop van de laatste tak van Getronics' bedrijfsonderdeel Business Application Services (BAS) laat nog steeds op zich wachten. De vertraging is deels te wijten aan de huidige financiële crisis, zegt een woordvoerder.

Getronics ondervindt vertraging bij de verkoop van de laatste divisie van het bedrijfsonderdeel Business Application Services (BAS). De verslechterde economische situatie is daar voor een deel oorzaak van, vertelt een woordvoerder van de automatiseerder. "De huidige financiële crisis in de markt heeft deels invloed op de voortgang van het verkoopproces."

Onbekende partij

In augustus 2008 verkocht Getronics vier van de vijf BAS-divisies aan branchegenoot Capgemini. Het onderdeel Business Solutions, waarin de activiteiten voor lokale overheden en de zorgsector zijn ondergebracht, is echter nog steeds niet van eigenaar gewisseld. De ict-dienstverlener onderhandelt al enkele maanden met een nog onbekende partij over overname, maar kon nog niet tot overeenstemming komen.

Wel is al een keuze gemaakt uit de verschillende biedingen van potentiële kopers, vertelt de woordvoerder. "Zodra er sprake is van een principeakkoord met een van de geïnteresseerde partijen, dan zullen we dat bekend maken. Naar verwachting kunnen we binnen afzienbare tijd helderheid verschaffen."

Langer dan voorzien

Dezelfde toezegging deed het bedrijf in oktober van dit jaar. De woordvoerder bevestigt dat het verkoopproces van Business Solutions langer duurt dan in eerste instantie werd voorzien. Het vermoeden is dat de koper moeite heeft met de financiering van de overname. Banken zijn tegenwoordig terughoudend met het geven van leningen en de ondernemingsbudgetten staan onder druk.

Omdat Getronics met slechts één potentiële koper spreekt, is het waarschijnlijk dat het bedrijf de divisie als een geheel verkoopt. Een splitsing in een tak voor lokale overheid en eentje voor de zorgsector lijkt uitgesloten. Uit een inventarisatie maakte Computable eerder op dat branchegenoot Unit 4 Agresso nog altijd interesse heeft in de laatste BAS-divisie. Capgemini en Ordina zijn in elk geval niet geïnteresseerd. De divisie maakt een omzet van 100 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-27T09:18:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.