Ordina koopt laatste BAS-onderdeel niet

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Ordina is niet geïnteresseerd in de divisie Business Solutions van Getronics. Dit laatste onderdeel van de divisie Business Applications Services (BAS) staat sinds januari in de verkoop. Ordina heeft wel geboden op de overige BAS-onderdelen.

Ordina heeft niet geboden op het onderdeel Business Solutions van Getronics PinkRoccade. Business Solutions maakt deel uit van het Getronics-onderdeel Business Applications Services (BAS) dat in juli verkocht werd aan Capgemini. Ook Ordina had interesse in de BAS-onderdelen. Een woordvoerder van de dienstverlener zegt echter dat het bedrijf geen interesse heeft in Business Solutions, het laatste onderdeel van de divisie.

Ordina zegt gericht te kijken naar acquisitie-onderdelen. Dat zijn vooral kleinere consulting of outsourcingbedrijven met klanten in de financiële of overheidsmarkt. Dat kunnen zowel Belgische of Nederlandse partijen zijn. Het bedrijf zegt altijd te kijken en in gesprek te zijn met partijen.

Principeakkoord

Business Solutions maakt software voor de lokale overheidsmarkt en de zorgsector. Een woordvoerder denkt dat binnen enkele weken een principe-akkoord met een koper wordt getekend. De onderdelen lokale overheid en zorg kunnen samen, maar ook apart verkocht worden.

Ordina investeerde zevenhonderdduizend euro in zijn poging de BAS-divisie over te nemen. Dat blijkt uit het halfjaarverslag dat het bedrijf 19 augustus presenteerde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-22T11:39:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.