Gekraakte Mifare-chip zit in toegangspas Rijksgebouwen

Dit artikel delen:

Wereldwijd zit de gekraakte Mifare Classic in 1 miljard passen. Twee miljoen daarvan zijn passen die toegang bieden tot bedrijfs- en overheidsgebouwen in Nederland.

De gekraakte Mifare Classic-chip zit in twee miljoen toegangspassen voor bedrijfs- en overheidsgebouwen. De Mifare Classic wordt ook gebruikt in de ov-chipkaart. Maar in tegenstelling tot de ov-chipkaart wordt bij de toegangspassen geen additionele software gebruikt. De pas is daarom makkelijk te misbruiken.

Minister van Binnenlandse Zaken Ter Horst heeft de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) gevraagd onderzoek te doen naar de beveiliging van de toegangspassen. Wereldwijd zit de Mifare Classic in 1 miljard passen.

Trans Link Systems, het bedrijf dat bezig is met de realisatie van het ov-chipkaartsysteem, zegt dat de ov-chipkaart een betere positie heeft in vergelijking met andere kaarten waarin de Mifare Classic gebruikt wordt, bijvoorbeeld de toegangspassen voor bedrijfs- en overheidsgebouwen. De beveiliging van de ov-chipkaart bestaat namelijk uit drie beveiligingslagen. Er is nog een softwarelaag en back-officelaag (detectielaag). Dat is bij deze toegangspassen dus niet het geval.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-13T10:53:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.