'3Par veroorzaakt relatiedip in EMC-Dell alliantie'

Dit artikel delen:

De overnamestrijd tussen HP en Dell om 3Par heeft een relatiedip veroorzaakt in de EMC-Dell-alliantie. Dit zei EMC-directeur Joe Tucci tijdens een conferentie over de derde kwartaalcijfers van 2010, die goed zijn te noemen. EMC en Dell zeggen er samen aan te werken om hun relatie weer te herstellen, maar dat heeft wel even tijd nodig om te helen, aldus Tucci.

HP kocht storage-specialist 3Par voor 2,35 miljard dollar. 3Par levert storage arrays met functies zoals clustering, tiered storage en thin provisioning. Dell bood als eerste 1,15 miljard voor 3Par. Daar was EMC niet blij mee, want Dell is de grootste reseller van EMC-producten, zoals de Clariion arrays, die direct concurreren met die van 3Par. 

Volgens directeur Joe Tucci is de overnamestrijd om 3Par de EMC-verkoop van Clarrion niet ten goede gekomen. EMC en Dell zeggen er samen aan te werken om hun relatie weer te herstellen, maar dat heeft wel even tijd nodig om te helen, aldus Tucci. Zijn bedrijf is overigens niet bang voor 3Par en HP, zegt hij. 'EMC beconcurreert 3Par al tien jaar en houdt de ontwikkelingen in de gaten', aldus de directeur.

Tucci wilde niet al te veel ingaan op hoe hij meer geclusterde nas-technologie wil binnenhalen. Dat zou kunnen door  overname van Isilon. Volgens Tucci heeft zijn bedrijf de Celerra nas-producten al en heeft het voor 2011 solide plannen voor een nas in de cloud.

Goede derde kwartaalcijfers 2010

EMC heeft eem omzet van 4,2 miljard dollar gehaald. Dat is 20 procent meer dan de 3,5 miljard dollar in dezelfde periode van 2009. De nettowinst bedroeg 489,1 miljoen dollar, 60 procent meer dan de winst van 304,9 miljoen dollar een jaar eerder. Het bedrijf deed goede zaken bij de verkoop van de Symmetrix-, Clariion-, Celerra- en Centera-systemen. Ook security-divisie RSA deed het prima. Verder is de zakelijke relatie met Cisco verbeterd, onder andere door de samenwerking met het Cisco Unified Computing System (UCS), een nieuwe datacenteroplossing die servers, storage en netwerken integreert. Het Vblock unified storage-aanbod van EMC, Cisco en VMware ligt volgens EMC ook op schema. Over heel 2010 wordt een omzet van 16,9 miljard dollar verwacht. Dat is 20 procent meer dan in 2009.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-20T09:39:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.