Groeiend i3 groep en ITAA samen in nieuw pand

Dit artikel delen:

Dataopslagspecialist, dienstverlener en it-consultant i3 groep heeft meer meer ruimte nodig voor het groeiend aantal medewerkers dat onder andere afkomstig zijn van de overgenomen storagedienstverlener ITAA uit Amstelveen. Sinds kort heeft het bedrijf een nieuw kantoor in Vianen. Het pand, waar voorheen de importeur van Saab Nederland zat, is in 2009 gekocht en daarna flink onder handen genomen.

Henk van der Bruggen en Aad Wille, twee van de drie oprichters van de i3 groep, openden het kantoor. Oprichter John van Spierenburg kon wegens ziekte er niet zijn, maar kon de opening via een beveiligingscamera volgen. Daar kom hij zien hoe een groot logo van i3 groep bij de ingang van het kantoor werd onthuld. Het pand is geheel vernieuwd. De muren zijn geschilderd in de kleur van het bedrijfslogo, blauw en oranje. Er staat in het pand achter brandvrije muren een democenter. Achter de geblindeerde ramen staat dataopslagapparatuur van diverse leveranciers.

Annemarie Jorritsma

i3 groep bestaat inmiddels tien jaar. De doelstelling is het integreren van informatie infrastructuren; vandaar de drie i's. Hierbij zijn partnerovereenkomsten gesloten met HP, IBM, EMC, HDS, Netapp, VMware, Symantec, Brocade en Microsoft. Het bedrijf vestigde zich ooit in een kantoor van Hitachi in Waardenburg. In 2001 kreeg het van, minister Annemarie Jorritsma van Economische Zaken, de aanmoedigingsprijs als ict start-up. In 2003 werd een pand gevonden in Vianen. Het bedrijf groeide verder en kocht in 2009 het voormalige gebouw van Saab Nederland. Daar werken tegenwoordig ook medewerkers van IBM-dienstverlener ITAA, dat tegenwoordig deel uit van de i3 groep.

Belastingdienst

Inmiddels is het bedrijf één van de grotere dataopslagspecialisten van Nederland. Afgelopen drie jaar groeide het bedrijf met bijna 150 procent. De omzet is 48,8 miljoen euro en het heeft tegen de zestig werknemers in dienst. i3 groep heeft klanten aan de bovenkant van het mkb, de grootzakelijke markt en overheden. Klanten zijn diverse banken, ziekenhuizen, hogescholen, gemeentes, verzekeringsmaatschappijen en waterschappen en de Belastingsdienst.

i3 groep komt met stip binnen in Computable 100

i3 groep is eind 2010  met stip binnen gekomen in de Computable 100, een jaarlijkse ranglijst van de honderd krachtigste ICT-bedrijven van Nederland. De rangorde wordt bepaald op basis van financieel succes én imago. In 2009 kwam i3 groep al wel voor in het imago-onderzoek, maar was de financiële score van het bedrijf nog niet voldoende om uiteindelijk de Computable 100 te halen. Dit jaar staat de storage- en server-integrator zomaar op de 57e plaats in de eindlijst. 'Een voordeel is dat onze business minder aan conjunctuur onderhevig is dan die van collega-it-bedrijven', zegt algemeen directeur Henk van der Bruggen van i3.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-24T13:30:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.