Symantec koopt eDiscovery-specialist Clearwell

Dit artikel delen:

Symantec, leverancier van beveiliging- en dataopslagoplossingen, is van plan eDiscovery-specialist Clearwell Systems over te nemen voor een bedrag van voor 390 miljoen dollar. De technologie van Clearwell wordt daarna geïntegreerd in Symantec’s Enterprise Vault-oplossing.

Symantec zegt door de overname van Clearwell Systems een compleet eDiscovery- en archiveringsoplossing te leveren. Bij Electronic Discovery (eDiscovery) kunnen opgeslagen elektronische gegevens worden bewaard, doorgezocht en uitgewisseld worden. Vaak worden de documenten als bewijs gebruikt, bijvoorbeeld bij een rechtszaak, een audit, een onderzoek of een verzoek om informatie.

De software van Clearwell was al geïntegreerd met Symantec's Enterprise Vault-software. Symantec  verwacht verder de technologie Clearwell  te integreren met Symantec's NetBackup back-up en recovery, Data Insight en zijn data loss prevention (dlp)-software. Daardoor zegt het bedrijf een sterk beveiligde eDisocvery- en archiveringsoplossing te bieden.

Fox-IT

Volgens analistenbureau Gartner zit de eDiscovery-markt in de lift. De gemiddelde groei is nu 14 procent en in 2014 is de wereldwijde eDiscovery-markt goed voor 1,7 miljard dollar. Grote ict-bedrijven kopen daarom eDiscovery-softwarebedrijven op. Zo werd recentelijk de eDiscovery-cloudoplossingen van Iron Mountain door Autonomy overgenomen.

In Nederland wordt de de technologie van Clearwell verkocht door Fox-IT uit Delft. Fox-IT biedt Clearwell aan als een SaaS-oplossing. Gebruikers kunnen via een interface zoeken naar bijvoorbeeld, e-mails, bijlagen en andere documenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-20T09:51:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.