Capgemini tuigt cloud-divisie op

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Capgemini begint een separaat bedrijfsonderdeel dat organisaties adviseert op het gebied van cloud computing. Wereldwijd komen bij Infostructure Transformation Services (ITS) 1300 medewerkers te werken. Zij zijn afkomstig van andere divisies van Capgemini en van dochterbedrijf Sogeti.

Het cloud-onderdeel moet klanten helpen bij het op de juiste manier besparen op bedrijfskosten, vertelt vice-president David Boulter van ITS. 'In 2009 werd vaak bespaard door projecten te schrappen en minder consultants in te schakelen. Dat zijn echter geen duurzame maatregelen.' Boulter legt uit dat organisaties meer gebaat zijn bij goede adviezen over het gebruik van cloud computing.

'Voor veel organisaties begint het met het consolideren en optimaliseren van hun datacenter', vertelt de vice-president. 'Daarna volgt de stap naar virtualisatie en de juiste toepassing daarvan. Vervolgens komt het concept Unified Communications om de hoek kijken en tenslotte kunnen ze clouddiensten en cloud computing in de arm nemen. Wij kunnen advies geven over de aanschaf van deze nieuwe informatietechnologie en van toekomstige functionaliteiten. Met behulp van de cloud is het mogelijk om te experimenteren en innoveren.'

Nederland

Het is onbekend welke gevolgen het nieuwe bedrijfsonderdeel heeft voor de Nederlandse medewerkers van Capgemini en Sogeti. De woordvoering van Capgemini Nederland is niet bereikbaar voor commentaar.

Capgemini bestaat uit vier divisies: Consulting Services, Outsourcing Services, Technology Services en Local Professional Services (Sogeti). Infostructure Transformation Services wordt een bedrijfsonderdeel dat allevier divisies bedient.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit is een interessante ontwikkeling. Integrators die bestaan bij de gratie van on-premise IT met al zijn beheervraagstukken gaan nu adviesdiensten leveren inzake cloud computing! Zal cloud computing niet de vraag naar diensten zoals die traditioneel door integrators werden aangeboden (lokale IT-ondersteuning (het leveren van 'handjes'), ontwikkeling) niet voor een groot deel overbodig maken? Kortom: wat is de toekomst van Capgemini's en consorten in een clouded wereld?

In reactie op Mike Chung:
Dat bedrijven hun IT naar de cloud verplaatsen wil niet zeggen dat daarmee de kous af is. Hybride clouds (combinatie van intern en extern) moeten ook gemanaged worden. Specifieke applicaties kun je verder prima in de cloud draaien, maar moeten nog steeds gemaakt en beheerd worden. Dat betekent werk voor de Capgemini's van deze wereld. Veel van het werk dat zij vandaag de dag doen vindt overigens al plaats op infrastructuur van derden, gemanaged door derden, dus als je het zo bekijkt is er is ook weer niet zo heel veel verschil met cloud.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Digital Workplace

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-09T14:42:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.