Computable Awards 2015

SinglePoint-for-All

Genomineerd voor Partnerproject van het jaar

Gemeente Leeuwarden, Split~Vision, Enable-U, Ilionx, ITcube, IT-eye en Microsoft zijn genomineerd voor de Computable Award partnerproject van het jaar. Split~Vision voorziet de medewerkers van gemeente Leeuwarden en omliggende gemeentes van Singlepoint-for-All. Hiervoor maakt het bedrijf gebruik van de it-partners IT-eye, Enable-U, ITcube en Ilionx.

De gemeente Leeuwarden vindt effectief digitaal (samen)werken steeds belangrijker. Zowel met externe partijen - ondernemers, organisaties, inwoners en andere overheden - als binnen de eigen organisatie. De gemeente wil de mogelijkheden van digitalisering beter benutten, zoals zaakgericht werken, digitaal samenwerken, digitalisering post, integraal zoeken en vinden en digitaal projectmatig werken.

Gemeente Leeuwarden zocht een partij die niet alleen kijkt naar het implementeren van de software, maar ook met de gemeente meedenkt, meekijkt en meewerk. Na een aanbestedingsperiode, inclusief proof of concept, koos de gemeente voor Split~Vision. In de komende vier jaar voorziet Split~Vision 2750 medewerkers, in meerdere samenwerkende gemeenten, van een digitaal platform door de levering, inrichting, doorontwikkeling en het beheer van Singlepoint-for-All.

Voor dit digitale werken is het Microsoft platform Sharepoint geïntegreerd met MS Project Server. Dit vormt samen met Lync de basis voorp-for-All. Naast het feit dat Microsoft Sharepoint 2013 het hart van de informatievoorziening vormt, is I-Controler de centrale beheertool voor het platform en zijn het KCS en de scanvoorzieningen belangrijke onderdelen voor het digitaal samenwerken.

Redactieoordeel

Gemeente Leeuwarden fungeert als centraal platform voor omliggende gemeenten. Leeuwarden faciliteert het samenwerken, uitwisselen van kennis en informatie rondom de processen. De rode draad door het traject zijn dertien hoofdfunctionaliteiten. De gemeente wil deze realiseren door een meer gestructureerde en digitale manier van werken. Eén toegang tot alle mogelijkheden van digitaal werken, eenduidig, eenvoudig en overzichtelijkheid in het gebruik, staan centraal. Om de samenwerking tussen de gemeenten te realiseren werkt Split~Vision met it-partners, waaronder IT-eye, CenterOne, ITcube en ilionx. De partners vullen elkaar goed aan op dit traject.

Stemmen

De redactie van Computable heeft tien partnerprojecten genomineerd voor de Computable Awards 2015. Dit is de enige redactionele prijs die tijdens deze gala-avond wordt uitgereikt en is vooral bedoeld om bedrijven en projecten in het zonnetje te zetten die geen nominatie voor de Computable Awards 2015 in de wacht hebben gesleept. De selectie is tot stand gekomen op basis van eerdere voordracht voor de awards, praktijkverhalen op Computable.nl en ontvangen persberichten. De markt mag door middel van de poll bij de redactie van Computable aangeven wie er zou moeten winnen.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-09T10:06:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.