Computable Awards 2015

Sentia

Genomineerd voor Cloud-aanbieder van het jaar

Bernard Vuijk

Jurylid Bernard Vuijk licht de nominatie toe

It-dienstverlener Jitscale introduceerde in juni 2014 de J-Cloud, een volledig Nederlandse public enterprise IaaS. Deze high performance cloud, gebaseerd op Openstack, richt zich op enterprise-ondernemingen die op zoek zijn naar een locatie in Nederland om hun bedrijfskritische data veilig op te slaan. Vanaf 1 januari 2015 zijn Jitscale en Sentia samen verder gegaan onder één naam: Sentia. De J-Cloud is vanaf december 2014 dan ook opgegaan in Sentia Cloud. De inzending kwam vanuit Jitscale, maar de nominatie vindt plaats onder de naam Sentia.

De dienstverlening van Jitscale richt zich met name op de financiële markt, de logistieke sector en retail-bedrijven. Dit zijn alle drie sectoren waarin online zakendoen steeds belangrijker wordt en één seconde downtime tienduizenden euro’s kost. 100 procent beschikbaarheid is waar het in deze markten om draait. J-Cloud voldoet aan de voorwaarden die De Nederlandsche Bank (DNB) stelt als het gaat om eventuele juridische obstakels voor compliance. J-Cloud is gebouwd volgens de Certified Secure-principes en wordt met grote regelmaat getest en gevalideerd door externe security-specialisten. Ook is Jitscale ISO27001- en ISO9001-gecertificeerd en werkt de it-dienstverlener momenteel aan de ISAE3402-certificering.

'Veel enterprise-ondernemingen zijn op dit moment huiverig voor het gebruik van een (publieke) cloud', aldus Bart van de Garde, chief technology & innovation bij Jitscale. 'Daarom bieden wij als lokale it-dienstverlener een Nederlandse cloud waarbij duidelijkheid bestaat over voorwaarden, compliance en databescherming. Voor een optimale performance speelt ook de locatie van de data een zeer belangrijke rol. Het kan niet anders dan dat dit enterprise-ondernemingen over de streep trekt om gebruik te maken van deze Nederlandse publieke cloud.'

Juryoordeel

De jury is van oordeel dat in Nederland veel meer kan worden gedaan om bedrijfskritische data veilig op te slaan.  Bovendien ligt J-Cloud dichtbij de bedrijven en verhoogt dit de performance en data-access met een zeer lage latency. Jitscale heeft een J-Cloud gebouwd die tegemoet komt aan de eisen die dienen te worden gesteld aan een Nederlandse public enterprise IaaS cloud.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie er naar huis gaan met de awards. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-18T11:03:00.000Z Bernard Vuijk
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.