Computable Awards 2015

Amazon

Genomineerd voor Cloud-aanbieder van het jaar

Sander Hulsman

Jurylid Sander Hulsman licht de nominatie toe

Zeg je cloud computing, dan zeg je Amazon. Als er één organisatie cloud spreekt, cloud denkt of cloud ademt, dan is dat Amazon. Als we kijken naar de zakelijke cloudtoepassingen van Amazon, dan draait het vooral om Amazon Web Services (AWS). Onbewust maken we allemaal dagelijks gebruik van dit in de cloud geparkeerde serverpark: streamen via Netflix of Spotify, boeken via Airbnb en struinen over Pinterest, het wordt mogelijk gemaakt door Amazon.

In 2014 is het Nederlandse Yuki, boekhoudplatform voor accountants, volledig overgegaan naar de publieke Web Services Cloud van Amazon. Het Rotterdamse bedrijf zocht ter ondersteuning van de verwachte forse werkstroomgroei een software as a service (SaaS)-platform waarbij er indien nodig binnen vijf minuten servercapaciteit bijgeschaald kan worden. Yuki heeft hierdoor de wachttijd voor de documentverwerking met een factor tien teruggebracht. Bovendien profiteert de online boekhouddienst van nieuwe hardware en software die Amazon zelf aanschaft. Ook is het voor partners van Yuki mogelijk om eigen servers in te zetten. Met het oog op de ict-beveiliging en privacy staan alle gegevens bij Amazon in Ierland, in de buurt van Dublin, binnen de EU en haar wetgeving.

Juryoordeel

Zelf blaast Amazon niet hoog van de toren als het op de eigen clouddienstverlening aan komt. Dat zorgt ervoor dat Amazon niet bij iedereen op de radar staat als zakelijke aanbieder van cloud-toepassingen. Toch is het bedrijf een dominante cloud-aanbieder wereldwijd. De jury vindt dan ook dat Amazon met zijn Web Services niet mag ontbreken op het lijstje met genomineerde cloud-aanbieders.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie er naar huis gaan met de awards. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-18T11:02:00.000Z Sander Hulsman