Computable Awards 2015

Juryrapport: MasterWallet

Genomineerd voor ICT-project van het jaar binnen het MKB

Dit artikel delen:
Sander Hulsman

Jurylid Sander Hulsman licht de nominatie toe.

De MasterPass wallet biedt winkeliers en consumenten een eenvoudige en veilige manier voor online betalen. Consumenten slaan betaalgegevens en adres op in de wallet. Online en mobiel worden deze gegevens via MasterPass makkelijk en snel ingezet in het betaal- en bezorgproces. Hiermee komt one-click payments en delivery binnen bereik.

Groot-zakelijke partijen kunnen een eigen wallet ontwikkelen op de MasterPass API en deze aanbieden aan hun (bestaande) klanten. Daarnaast voegen zij naast de standaard MasterPass functionaliteit ook extra onderscheidende diensten toe zoals bezorg-opties en loyalty. 

Een maatwerk wallet ontwikkelen is een multidisciplinaire inspanning. Voor een betaalproduct is een gedegen software ontwikkelaanpak met veel aandacht voor informatiebeveiliging een vereiste. Dus aandacht voor OWASP vulnerabilities zoals SQL inject en cross-site scripting en het conform strikte eisen verwerken van credit card gegevens conform de PCI DSS standaard. De implementatie dient ook een stevige acceptatietest door MasterCard te doorstaan mbt authenticatie, veiligheid en UI richtlijnen.

Juryoordeel

Chess iX heeft voor Magna Carta de eerste maatwerk Masterpass wallet in Nederland ontwikkeld. Bijzonder aan deze wallet is dat de gebruiker uitgebreide bezorgopties beschikbaar krijgt. Chess iX biedt met Mastercard deze wallet gezamenlijk aan in de markt van grootzakelijke partijen. Chess iX heeft voor dit project een persoonlijke groei doorgemaakt en haar interne bedrijfsprocessen zelfs hierop aangepast. Onder andere de manier waarop Chess iX met dit grote project is omgegaan wordt gewaardeerd door de jury.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie de beste ceo van het jaar is. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-01T14:17:00.000Z Annemiek Sprado