Computable Awards 2015

Nieuw hybrid cloud-platform

Genomineerd voor Partnerproject van het jaar

Cloud computing

Accenture, Avanade en Microsoft zijn genomineerd voor de Computable Award partnerproject van het jaar. De samenwerking tussen Accenture en Microsoft levert een hybride-cloud-platform. Beide bedrijven zorgen samen met Avanade voor de financiering en engineering van het nieuwe platform dat voorziet in nieuwe hybride-cloud-technologieën.

Accenture en Microsoft breiden hun langdurige strategische alliantie uit met de introductie van de Accenture Hybrid Cloud Solution for Microsoft Azure. Dit is een hybride-cloud-platform dat bedrijven nieuwe mogelijkheden, schaalvoordelen en innovatie biedt. Beide bedrijven zorgen samen met Avanade voor de financiering en engineering van het nieuwe platform dat voorziet in nieuwe hybride-cloud-technologieën. Deze hybride-cloud-technologieën helpen bedrijven bij het ontwikkelen en beheren van een bedrijfsbrede cloud-infrastructuur en -applicaties.

De samenwerking tussen Accenture en Microsoft levert een nieuwe propositie op die inspeelt op de belangrijkste zorgen en complexiteiten van klanten als zij de cloud willen inzetten. Organisaties moeten hun infrastructuur, software, data en bedrijfsvoering slim koppelen om een flexibele en intelligente digitale ondernemingen worden. Bedrijven zoeken naar de juiste platforms en partners om ze te helpen bij de transformatie naar een 'mobile-first, cloud-first’-wereld. De Microsoft-cloud gecombineerd met de branchekennis en implementatie-expertise van Accenture, stimuleert de cloud-adoptie bij klanten en levert nieuwe voordelen, waaronder krachtige, nieuwe applicaties, datagedreven inzichten en hogere productiviteit.

Redactieoordeel

Deze overeenkomst vormt de meest verregaande samenwerking tussen Accenture en Microsoft sinds de oprichting van de joint venture Avanade in 2000. De Accenture Hybrid Cloud Solution for Microsoft Azure biedt nieuwe technologieën voor het migreren en beheren van applicaties tussen private en publieke clouds op een gecontroleerde, naadloze en geautomatiseerde manier - on demand, snel en met één enkele console. De oplossing integreert en bouwt voort op de kernmogelijkheden van de drie initiatiefnemers en helpt bedrijven bij het leveren van ‘everything as a service’.

De oplossing is getest in een pilot bij het internationale mijnbedrijf Freeport-McMoRan, waar een prototype wordt ontwikkeld van een nieuw industrieel internet of things-platform voor het verbeteren van mijnactiviteiten. Het platform stelt operationele supervisors in staat om situaties die directe invloed hebben op productie, in near-realtime te volgen en te analyseren, en er vervolgens naar te handelen. Op deze manier is de omzet te verhogen.

Stemmen

De redactie van Computable heeft tien partnerprojecten genomineerd voor de Computable Awards 2015. Dit is de enige redactionele prijs die tijdens deze gala-avond wordt uitgereikt en is vooral bedoeld om bedrijven en projecten in het zonnetje te zetten die geen nominatie voor de Computable Awards 2015 in de wacht hebben gesleept. De selectie is tot stand gekomen op basis van eerdere voordracht voor de awards, praktijkverhalen op Computable.nl en ontvangen persberichten. De markt mag door middel van de poll bij de redactie van Computable aangeven wie er zou moeten winnen.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-09T10:03:00.000Z


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.