Computable Awards 2015

Nieuwe storage- en serveromgeving

Genomineerd voor Partnerproject van het jaar

Elektriciteit

Water en Energiebedrijf Bonaire (WEB), i3 groep, EMC en HP zijn genomineerd voor de Computable Award partnerproject van het jaar. I3 groep levert en implementeert een nieuwe storage en server omgeving bij WEB, een oplossing gekozen op basis van EMC VNX storage en HP Proliant servers en HP Networking apparatuur.

Water en Energiebedrijf Bonaire (WEB) is ‘preferred supplier’ van water en elektriciteit op het eiland Bonaire in Caribisch Nederland. De organisatie nam begin februari 2014 contact op met i3 groep om een oplossing te verzorgen voor de inmiddels verouderde bedrijfskritische infrastructuur. Als onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden dat niet verbonden is met het vaste land zocht WEB een partner die in staat was behalve de infrastructuur te ontwerpen, deze ook op het eiland te krijgen, op locatie gebruiksklaar op te leveren en op een voor WEB passende manier support te kunnen bieden.

Na meerdere sessies op het i3 groep hoofdkantoor in Vianen met de specialisten van WEB is er voor de levering en implementatie van een nieuwe storage en server omgeving een oplossing gekozen op basis van EMC VNX storage en HP Proliant servers en HP Networking apparatuur. De hardware is in Nederland in het rack geplaatst en vervolgens per zeecontainer verscheept naar Bonaire, een kleine negenduizend kilometer verderop. Een technisch consultant van i3 groep heeft vervolgens ter plekke de hardware gebruiksklaar opgeleverd en de specialisten van WEB opgeleid om de systemen te kunnen beheren.

Redactieoordeel

Op zo'n negenduizend kilometer van ons vaste land kan WEB gebruik maken van de oplossing van de i3 groep. De grote afstand bracht unieke uitdagingen met zich mee rond bijvoorbeeld support en beheer, maar de samenwerking tussen WEB en i3 groep verloopt perfect. Daarnaast heeft de ict-dienstverlener verschillende complimenten van klanten ontvangen. Doordat WEB is voorzien van een nieuwe, moderne infrastructuur zijn de bewoners van het eiland Bonaire er van verzekerd dat hun nutsbedrijf WEB de juiste ict-middelen in huis heeft om iedereen van water en energie te blijven voorzien.

Stemmen

De redactie van Computable heeft tien partnerprojecten genomineerd voor de Computable Awards 2015. Dit is de enige redactionele prijs die tijdens deze gala-avond wordt uitgereikt en is vooral bedoeld om bedrijven en projecten in het zonnetje te zetten die geen nominatie voor de Computable Awards 2015 in de wacht hebben gesleept. De selectie is tot stand gekomen op basis van eerdere voordracht voor de awards, praktijkverhalen op Computable.nl en ontvangen persberichten. De markt mag door middel van de poll bij de redactie van Computable aangeven wie er zou moeten winnen.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-09T10:04:00.000Z


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.