Computable Awards 2015

Private infrastructure as a service

Genomineerd voor Partnerproject van het jaar

Cloud-applicaties

Vitree, Pink Elephant en Citrix zijn genomineerd voor de Computable Award partnerproject van het jaar. Vitree besteedt zijn volledige it-infrastructuur uit aan Pink Elephant. De nieuwe private infrastructure-as-a-service (IaaS) van de ict-dienstverlener wordt ingezet voor de bedrijfsapplicaties van Vitree en de Citrix-omgeving.

Vitree is specialist in de jeugdzorg en biedt met circa zeshonderd medewerkers en meer dan vijfhonderd pleeggezinnen hulp aan ongeveer drieduizend gezinnen per jaar. De jeugdzorgorganisatie besteedt de volledige it-infrastructuur uit aan Pink Elephant om hiermee meer tijd over te houden aan ict-activiteiten die direct bijdragen aan het primaire bedrijfsproces.

Al in 2009 bracht Vitree de eigen it-infrastructuur onder in het datacenter van Pink Elephant. Die hardware was na vijf jaar nodig aan vervanging toe. Vitree moest een keuze maken: investeren of uitbesteden. Uit zijn gesprekken met Pink Elephant bleek al snel dat de laatste optie veel voordelen biedt. Daarom werd besloten deze te vernieuwen en als private infrastructure-as-a-service af te nemen bij Pink Elephant. De it-infrastructuur biedt Vitree veel flexibiliteit qua schaalbaarheid en functionaliteit. 

Redactieoordeel

De nieuwe private IaaS van Pink Elephant wordt ingezet voor de bedrijfsapplicaties van Vitree en de Citrix-omgeving, waarmee de werkplekken overal te benaderen zijn. Hiermee worden in de eerste instantie 482 werkplekken geleverd, maar dit aantal kan maandelijks worden gewijzigd.

Vitree rekent met de nieuwe private cloud-infrastructuur op een betrouwbare, veilige en schaalbare bedrijfsomgeving, die mobiele toegang biedt tot bedrijfsapplicaties voor (ambulante) medewerkers en thuiswerkers. Pink Elephant wilde een oplossingen bieden voor de uitdagingen van Vitree. Daarbij is het bedrijf altijd transparant gebleven, iets wat je volgens de jeugdorganisatie niet altijd ziet bij technologiepartners.

Stemmen

De redactie van Computable heeft tien partnerprojecten genomineerd voor de Computable Awards 2015. Dit is de enige redactionele prijs die tijdens deze gala-avond wordt uitgereikt en is vooral bedoeld om bedrijven en projecten in het zonnetje te zetten die geen nominatie voor de Computable Awards 2015 in de wacht hebben gesleept. De selectie is tot stand gekomen op basis van eerdere voordracht voor de awards, praktijkverhalen op Computable.nl en ontvangen persberichten. De markt mag door middel van de poll bij de redactie van Computable aangeven wie er zou moeten winnen.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-09T10:05:00.000Z


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.