Computable Awards 2015

Ontwikkeling SIS II

Genomineerd voor Partnerproject van het jaar

toetsenbord online internet muis

Het Europees Agentschap voor Grootschalige it-systemen (eu-LISA), Accenture, Atos en HP zijn genomineerd voor de Computable Award partnerproject van het jaar. Het consortium van Atos, Accenture en HP onderhouden en optimaliseren de SIS II voor Het Europees Agentschap voor Grootschalige it-systemen.

Het Europees Agentschap voor Grootschalige it-systemen (eu-LISA) tekende een raamovereenkomst met een consortium van Atos, Accenture en HP voor het onderhoud en het optimaliseren van het tweede-generatie Schengen Informatie Systeem (SIS II). Atos is verantwoordelijk voor het beheer van SIS II, Accenture richt zich op de ontwikkeling van de software-architectuur van SIS II en HP is verantwoordelijk voor de levering van de server-, opslag- en netwerkinfrastructuur.

Atos heeft de leiding over het consortium en is verantwoordelijk voor het beheer van SIS II: van het definiëren van specificaties tot het valideren van aangepaste software. Atos tekende eerder voor de ontwikkeling en de ondersteuning van het voorgaande informatiesysteem, SIS I, dat tot 2013 in gebruik was.

Accenture richt zich op het versterken en het verder ontwikkelen van de software-architectuur van SIS II met als doel de performance en functionaliteiten van het systeem te vergroten en aanvullende toepassingen in de toekomst te faciliteren, zoals wordt vereist door eu-LISA namens de lidstaten van de Europese Unie. Accenture biedt ook gebruikersondersteuning op locatie, training en technische services.

HP is verantwoordelijk voor de levering van de server-, opslag- en netwerkinfrastructuur en de ondersteuning van kritische processen. HP werkt sinds 2005 met de Europese Commissie aan het eu-LISA Smart Border-programma. In deze hoedanigheid implementeerde het de HP Converged Infrastructure en gerelateerde technologische services ter ondersteuning van de platforms van SIS II en het Visa-informationsysteem, evenals het Biometrische Matching Systeem. 

Redactieoordeel

SIS II is het meest omvangrijke informatiesysteem voor openbare veiligheid in Europa. Het systeem maakt het mogelijk informatie uit te wisselen tussen nationale grenscontroles, douane- en politieautoriteiten, terwijl het vrije verkeer van burgers naar en binnen de EU in een veilige omgeving plaatsvindt. Het consortium onderhoudt en optimaliseert dit systeem. 

Stemmen

De redactie van Computable heeft tien partnerprojecten genomineerd voor de Computable Awards 2015. Dit is de enige redactionele prijs die tijdens deze gala-avond wordt uitgereikt en is vooral bedoeld om bedrijven en projecten in het zonnetje te zetten die geen nominatie voor de Computable Awards 2015 in de wacht hebben gesleept. De selectie is tot stand gekomen op basis van eerdere voordracht voor de awards, praktijkverhalen op Computable.nl en ontvangen persberichten. De markt mag door middel van de poll bij de redactie van Computable aangeven wie er zou moeten winnen.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-09T10:09:00.000Z


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.