Lenovo

Hardwareleverancier van het jaar

Lenovo gooide met twee verschillende cases hoge ogen bij de algemene jury van de Computable Awards 2016. Hierbij gaat het om de servers die het bedrijf levert voor next-gen datacenters, maar ook de levering van 5500 Lenovo-werkplekken aan de Nederlandse Spoorwegen (NS). Daarom verdient Lenovo volgens de jury een nominatie als hardwareleverancier.

Lenovo is met Nutanix een wereldwijde oem-samenwerking aangegaan. De servermaker en de hyperconverged-leverancier brengen samen hyperconverged appliances uit. Hyperconverged systemen combineren industriestandaard servers met storage wat dan middels virtualisatiesoftware tot een hecht geïntegreerd geheel wordt gesmeed. De daarmee gevormde it-infrastructuur is schaalbaar en kan clouddiensten aanbieden op web-scale.

De Nederlandse Spoorwegen (NS) gaat 5500 werkplekken uitrusten met Lenovo-apparatuur. Centralpoint Business Solutions levert de hardware. Het betreft een eenmalige opdracht met een mogelijkheid voor een additionele bestelling van nog eens 1500 werkplekken. Centralpoint heeft voor zijn aanbieding samengewerkt met Lenovo Nederland; NS gaat binnenkort gebruikmaken van ‘rich clients’ van Lenovo.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-31T08:21:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.