QSM Europe

ICT-dienstverlener van het jaar

QSM

Dienstverlener op het gebied van leveranciersmanagement QSM Europe valideert offertes en projectplannen op haalbaarheid en marktconformiteit. Dit doen zij voor zowel de publieke alsook private sector. Steeds vaker verschijnen er berichten in de media over it-projecten die in zwaar weer terecht zijn gekomen. QSM voorziet hiermee in de groeiende behoefte aan een goede second opinion. Een nominatie waard volgens de algemene jury van de Computable Awards 2016.

QSM staat voor Quantitative Software Management. Wereldwijd maken honderden multinationals al gebruik van de diensten van QSM voor het valideren, schatten en monitoren van softwareprojecten. Op basis van gedetailleerde informatie over ruim twaalfduizend afgeronde it-projecten en ondersteund door moderne data-analysetools wordt snel en trefzeker vastgesteld welke elementen wel en niet haalbaar zijn. Bij de eerste validatie wordt op hoofdlijnen gekeken naar de omvang van het project in verhouding tot de doorlooptijd en de inspanning. Aan de hand van de QSM-database wordt bepaald of de aanbieding binnen de haalbare bandbreedte valt.

In de praktijk komt 60 procent van de getoetste software projectaanbiedingen in aanmerking voor een gedetailleerd onderzoek. Na dit vervolgonderzoek blijkt 40 procent van de projecten inderdaad onhaalbaar en/of niet marktconform. Het opnieuw bekijken van de plannen en de offertes leidt vaak tot aanpassingen waardoor de slagingskans van de projecten aanzienlijk stijgt.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-02T08:36:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.