The Analytics Academy van Amsterdam Business School (ABS) van de Universiteit van Amsterdam, Amsterdam Data Science (ADS) en Ortec

ICT-opleider van het jaar

Big Data

De Amsterdam Business School (ABS) van de Universiteit van Amsterdam, Amsterdam Data Science (ADS) en Ortec zijn The Analytics Academy gestart. De Academy biedt een breed scala aan opleidingsprogramma’s op het gebied van big data, business analytics en data science voor bestuurders, managers, projectleiders en hands-on specialisten. Het gaat om zowel maatwerkopleidingen voor specifieke opdrachtgevers als opleidingen voor individuele professionals. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2016 aanleiding om dit trio te nomineren in de categorie ICT-opleider van het jaar.

Onder invloed van het internet en mobiel is er nu overal data, in grote hoeveelheden. Dat is de reden dat big data en business analytics belangrijke thema’s in onze samenleving zijn geworden. Ze gaan over het vinden van verborgen patronen in de bedrijfs- en andere data, gebruikmakend van geavanceerde rekentechnieken, zodat de maatschappij, het bedrijfsleven en de overheid echt van de data kunnen profiteren.

‘De nauwe samenwerking met Ortec en Amsterdam Data Science is even uniek als noodzakelijk’, meent Marc Salomon, voorzitter van ABS. ‘De vraag naar vaardigheden in big data en business analytics is de laatste tijd explosief gestegen. Recent onderzoek door de Nationale Denktank voorspelt een extra vraag naar achtduizend mensen in 2018. Bedrijven zoeken hard naar (jong) talent en naar opleidingsmogelijkheden. Ze zoeken mensen in wie kennis vanuit verschillende disciplines verenigd is. Door de samenwerking met Ortec kunnen we als Amsterdam Business School voorzien in die vraag, met docenten uit de wetenschap en praktijk van de zakelijke dienstverlening.’

Aart van Beuzekom, oprichter en ceo van Ortec, zocht voor de opleidingsactiviteiten van Ortec naar een partner in de academische wereld. ‘Specialisten op het terrein van big data en business analytics moeten theoretische kennis combineren met praktijkervaring. Academici zijn sterk in het ontwikkelen van nieuwe theorie, wij brengen de theorie in de praktijk. Deze combinatie is daarmee ideaal voor een Academy.’ Uniek is, dat deelnemers aan de opleidingen toegang krijgen tot een platform om zelf big data en business analytics-toepassingen te ontwikkelen.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-07T11:01:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.