Quint Wellington Redwood en UWV

Aanbieder van trainingen Quint Wellington Redwood en uitkeringsinstantie UWV zijn een samenwerking aangegaan om het dreigende tekort aan gekwalificeerd ict-personeel op te vangen en ict’ers die in de WW zitten weer aan het werk te krijgen. Het UWV@QuintAcademy-programma moet een brug slaan tussen vraag en aanbod van personeel in een snel veranderende ict-arbeidsmarkt. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2016 reden om het duo te nomineren als ict-opleider.

Opleider Quint Wellington Redwood en uitkeringsorganisatie UWV bieden werkzoekende ict’ers die een WW-uitkering ontvangen gratis ict-trainingen aan. Het gaat bijvoorbeeld om trainingen op het gebied van it-servicemanagement, Lean it en projectmanagement. Quint stelt per opleidingssessie een aantal plaatsen beschikbaar. Werkzoekenden kunnen zich in overleg met hun UWV-adviseur en op basis van een passend cv aanmelden.

Per training zullen naar verwachting twee tot drie werkzoekenden deelnemen. Het gaat om opleidingen die vaak worden aangeboden als een combinatie van e-learning en bijeenkomsten op locatie. Uit onderzoek van UWV naar de werkgelegenheid in de ict-sector blijkt een groeiende vraag naar gekwalificeerd personeel, met name op hoger beroepsniveau. Beide partijen willen daarom investeren in instroom en opleiding van werknemers.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-07T11:19:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.