‘Real life’ Mario Kart met HoloLens bij Coronel

Genomineerd als MKB-project

Alexander Wijninga

Jurylid Alexander Wijninga

Caesar Experts heeft voor Coronel Kartracing een game ontwikkeld waardoor de kartervaring vele malen interessanter wordt. Karten is vaak je richten op de snelste rondetijd, iets wat na een tijd kan gaan vervelen. Caesar Experts wilde de kartervaring gaan veranderen door er ‘real life’ Mario Kart van te maken door een Microsoft HoloLens toe te voegen aan de kartervaring. Deze visie op karten bezorgde de heren een nominatie in de categorie ICT-project van het jaar in het MKB van de Computable Awards 2017.

De HoloLens maakt het mogelijk om Mario Kart te spelen terwijl je écht aan het karten bent. Voor wie Mario Kart niet kent, het is een iconische game die vooral in de jaren 90 en begin van deze eeuw werd gespeeld. Mario die het in een raceauto op moet nemen tegen andere figuren uit de Mario-wereld. Tijdens het racen kom je ‘power-ups’, bananen en vreemde monsters tegen. Met de HoloLens maakt Caesar Experts het mogelijk om deze power-ups, bananen en monsters te zien en te gebruiken. Overigens werkte Caesar hiervoor samen met De Haardt, de leverancier van het remote kart and track control systeem.

Gekleed in iconische Mario-kledij werd op enthousiaste wijze verteld over wat de heren tot nu toe hadden bereikt met de HoloLens. In samenwerking met Coronel Kartracing hebben ze een baan in kaart gebracht die je in je scherm kunt zien. Daarnaast hebben zij op de baan beacons toegevoegd zodat je check points hebt en eventueel power ups op kunt pakken. Al met al veranderen ze de gehele kartervaring door deze te combineren met onze digitale wereld.

Juryoordeel

De jury van de Computable Awards 2017 waardeert de innovatie en durf. De HoloLens is nog geen volledig ontwikkeld eindproduct en ze proberen hiermee toch al een mooie, nieuwe ervaring te creëren. Zeker voor de echte Mario Kart-fans zal de toekomstige game een bijzondere ervaring zijn, die nog lang bij zal blijven. Daarom een terecht genomineerde.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-17T11:58:00.000Z Alexander Wijninga


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.