Computable nomineert vijf MKB-projecten

Computable Awards 2016 winnaar ICT-project van het jaar in het MKB Van Benthem & Keulen

Computable Awards 2016-winnaar in de categorie ICT-project van het jaar in het MKB: Van Benthem & Keulen met de Transitievergoeding-app.

Ict-vakblad Computable heeft vijf ict-projecten in het mkb genomineerd voor de Computable Awards 2017. Het gaat om projecten bij Coronel Kartracing, Creatieve Koppen, OAZ Subsidieadvies en Ramlab en de ICT Accelerator van ITPA Group. De winnaar maken we bekend tijdens een spectaculaire show op 31 oktober.

De vijf genomineerde projecten zijn op 28 april vastgesteld door een vakjury, bestaande uit Alexander Wijninga, ceo Watermelon (juryvoorzitter), John Aalders, project /program manager ERP / Dynamics AX JWAX, Jeff Scipio, sales director Claranet Benelux, Minne van der Sluis, eigenaar SluisResults, en Vincent Wouters, ceo ICreative.

Computable ontving in deze categorie in totaal 28 voordrachten. De vijf genomineerde projecten in de categorie ICT-project van het Jaar in het MKB zijn:

Jureringstraject

Zowel de algemene jury van de Computable Awards 2017 (met daarin Jeroen Aris, Fred Bons, Dion Kotteman, Geke Rosier, Reza Sarshar, Bernard Vuijk en Alexander Wijninga) als adviserende en actieve juryleden hebben de 28 voordrachten digitaal beoordeeld. De algemene jury heeft alle cases van een cijfer voorzien en had als voltallige jury één beslissende stem in het eindoordeel.

De adviserende en actieve juryleden werden verdeeld over de projecttypen business en data, infrastructuur (on-premises en cloud), security en software/ontwikkeling. Ook was er één van de vier competenties (bedrijfskunde, opdrachtgeverschap, projectmanagement en technologie) in het juryteam vertegenwoordigd. De adviserende juryleden hebben hun licht laten schijnen over de tien projecten in de presentatieronde, de actieve juryleden zaten in het juryteam dat de vijf genomineerden bepaalde.

De tien kandidaten die voor het juryberaad werden uitgenodigd, vormden een afspiegeling van de hoeveelheid cases die per projecttype in het voortraject was aangedragen. Tijdens het juryberaad werden de projecttypen losgelaten en oordeelde de juryleden via de vier genoemde competenties. De juryleden mochten per case tien punten verdelen: vijf voor de complexiteit en risico’s, drie voor de toegevoegde waarde voor de interne of externe klant, en twee voor de originaliteit en/of innovatieve kracht.

Afgevallen projecten

Naast de vijf genomineerde ict-projecten in het mkb, vielen ook vijf projecten af. Dit waren projecten van:

  • Marlies Dekkers en FlowFabric (Nieuw e-tailplatform)
  • Parcer, Aerea en Sigfox (Slimme brievenbus)
  • Van Cranenbroek en Claranet (Naadloze klantervaring aan de kassa)
  • Viisi en AdviceRobo (Advanced credit scoring)
  • Woonbedrijf en Claranet (Uitbesteding volledige it)

Stemmen

Op 4 juli start voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2017. Publieksstemming bepaalt voor vijftig procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft de winnaar bepaalt.

Op 31 oktober worden in verschillende categorieën de winnaars bekend gemaakt. De komende tijd zullen gedoseerd ook andere genomineerden bekend worden gemaakt.

Ook aanwezig zijn?

Ook aanwezig zijn bij de Computable Awards 2017, het belangrijkste, jaarlijkse festijn in de Nederlandse ict-markt? Reserveer dan nu uw plekken aan tafel bij het netwerkdiner en bij de spectaculaire uitreiking in het Beatrix Theater in Utrecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-17T11:59:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.