Creatieve Koppen creëert anonieme innovatie

Genomineerd als MKB-project

Jurylid Vincent Wouters

Innovatiebureau Creatieve Koppen richt zich op het faciliteren van het hele innovatieproces - van strategisch advies en conceptontwikkeling tot en met uitvoering. Om het innovatieproces te ondersteunen, creëerde Creatieve Koppen het platform ‘Accept Mission’, een softwareoplossing in de Open Telekom Cloud die het mogelijk maakt diensten wereldwijd aan grote groepen te leveren.

Met het innovatieplatform kunnen klanten ‘geheime missies’ in het platform opzetten. Tijdens zo’n missie worden de ‘agents’ (medewerkers) constant uitgedaagd om met vernieuwende, creatieve ideeën te komen. Zij werken bovendien undercover; hun echte identiteit blijft geheim. Hierdoor spelen hiërarchische verhoudingen geen rol en krijgen gekkere ideeën de vrije loop.

Ook zit er ‘gamification’ in Accept Mission. Innovatie wordt continu gestimuleerd zonder dat mensen fysiek bij elkaar zitten. De agents voeren opdrachten uit die bijdragen aan het innovatieproces. Deelnemers kunnen bijvoorbeeld punten verdienen door dagelijks een aantal vragen te beantwoorden of door collega’s te helpen die er even niet uitkomen. Deze benadering van innovatie is onder andere gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar teamdynamica en de werking van het brein. Accept Mission is een zwaar platform dat wordt gehost op de Open Telekom Cloud van T-Systems.

Juryoordeel

De jury van de Computable Awards 2017 waardeert het feit dat Creatieve Koppen de keuze heeft gemaakt om zijn bijzondere oplossing naar de cloud te brengen. Hierdoor is het mogelijk geworden om sneller en voor grotere groepen innovatieve sessies te organiseren en uit te voeren. Daarmee wordt de doelgroep en markt aanzienlijk verruimd. Door de samenwerking met T-Systems is het mogelijk geworden om gebruik te maken van beschikbare infrastructuur, beveiliging en kennis. Met de inzet van het Open Telekom Cloud heeft Creatieve Koppen maximale flexibiliteit en de schaalbare, pay-per-use resources houden de kosten laag zonder dat dit de prestatie beïnvloedt. Een terecht genomineerde.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-17T11:58:00.000Z Vincent Wouters
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.