IBM leert 3D-metaalprinter van Ramlab nadenken

Genomineerd als MKB-project

John Aalders

3D metal printing, of anders benoemd WAAM (wire arc additive manufacturing), is een nieuw productieproces waarbij met een gerobotiseerde las-arm hoogwaardig metaal laagje voor laagje wordt aangebracht. Waar een traditioneel fabricageproces van bijvoorbeeld een specifiek scheepsonderdeel zes tot acht weken in beslag neemt, kan het bij Ramlab in tweehonderd uur worden geregeld. Met deze pitch gooide Ramlab, in samenwerking met IBM, hoge ogen bij de Computable-jury en heeft daarmee de nominatie voor ICT-project van het jaar in het MKB verdiend.

Het gaat hier met name om de toepassing van internet of things (IoT) binnen manufacturing te stimuleren. Met IBM Bluemix is men in staat om de koppeling te maken met big data, analytics, en machine learning. Algeheel gesteund ook door het Havenbedrijf Rotterdam, zijn diverse andere partijen waaronder bijvoorbeeld Loyds en Valk Welding, betrokken, die allemaal van toegevoegde waarde zijn voor het geheel. De inbreng van IBM ligt vooral op het terrein van IoT, analytics en dataverwerking.

Juryoordeel

De jury van de Computable Awards 2017 oordeelde dat Ramlab hoog scoort op het onderdeel originaliteit en innovatie, waar complexe materie als cognitive computing en machine learning gezamenlijk opereren aan de frontline van de huidige technologie. De samenwerking met verschillende organisaties wereldwijd, alsmede de complexiteit van het gehele productieproces, maakt dit een smart industry-project binnen de vierde industriële revolutie. Al met al een terechte genomineerde in de categorie ICT-project van het jaar in het MKB.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-17T11:58:00.000Z John Aalders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.