WegWijsVR verbetert verkeersveiligheid onder kinderen

Genomineerd als onderwijsproject

Ruud Mulder

Jurylid Ruud Mulder

Veilig Verkeer Nederland, Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid en Interpolis zijn samen met Be Purple in december 2016 gestart met een experiment dat onderzoekt of een nieuwe trainingsmethode de verkeersvaardigheid van jonge voetgangers en fietsers vergroot. Aan het experiment nemen elf basisscholen en zeshonderd leerlingen deel. De speciaal ontwikkelde virtual reality tool WegwijsVR schotelt jonge weggebruikers spelenderwijs en in hun eigen vertrouwde omgeving verkeerssituaties voor.

WegWijsVR laat kinderen virtueel hun weg van en naar hun eigen school lopen of fietsen in verschillende situaties. Daartoe is het gebied van vijftien kilometer rondom de school, op basis van foto’s en dus zeer realistisch als 3D-model, in kaart gebracht.

Juryoordeel

De korte maar bondige inschrijving van bovengenoemd project viel al tijdens de voorbereidingen op. Op zeer duidelijke wijze werd het project inhoudelijk goed beschreven. Tijdens de presentatieronde werd dit beeld alleen maar versterkt. In een zeer interessante en inhoudelijk goede pitch werd het project aan de jury en het publiek toegelicht.

Het juryteam van de Computable Awards 2017 is zeer enthousiast over dit project. Ondanks dat er onder water natuurlijk een commercieel belang voor Interpolis speelt om het aantal verkeersschades naar beneden te brengen, is dit maatschappelijk gezien een zeer welkome toevoeging. De kinderen kunnen op jonge leeftijd al spelenderwijs kennis maken met wat ze te wachten staat in het verkeer en dat ook nog eens op hun ‘eigen’ route naar school. Dit zal in de optiek van de jury de verkeersveiligheid alleen maar ten goede komen. Daarom is WegWijsVR terecht genomineerd in de categorie ICT-project van het jaar in het onderwijs.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-23T11:58:00.000Z Ruud Mulder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.