Amazon Web Services scoort nominatie met Chime

Genomineerd als cloud-aanbieder

Amazon Web Services (AWS) begeeft zich steeds meer op de markt van Microsoft en Cisco. De clouddiensten van e-commerce-reus Amazon mikken op de traditionele kern van de twee traditionele ict-reuzen. Het aangekondigde Chime is hier een treffend voorbeeld van. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 reden om Amazon Web Services als Cloud-aanbieder van het jaar te nomineren.

Ondertussen is softwarekoning Microsoft zijn eigen cloudaanbod aan het uitbouwen en is netwerkgigant Cisco actief om zijn dominante infrastructuurpositie uit te breiden. Laatstgenoemde pleegt hiervoor overnames en strategische wijzigingen in zijn aanbod. Een recente stap van AWS geeft Microsoft en Cisco tegengas op hun eigen terrein.

Amazon Web Services biedt al ruim tien jaar een cloudplatform. AWS biedt meer dan vijftig diensten op het gebied van compute, opslag, database, analytics, mobiel, internet of things en applicaties vanuit datacenters in de Verenigde Staten, Australië, Brazilië, China, Duitsland, Ierland, Japan, Korea en Singapore. Meer dan een miljoen klanten, waaronder snelgroeiende startups zoals Pinterest, Airbnb en Supercell, grote ondernemingen en overheidsinstellingen over de hele wereld vertrouwen op AWS-diensten om hun infrastructuur te draaien. Amazon Chime is een communicatiedienst die online meetings transformeert met een veilige, gebruiksvriendelijke applicatie waar je op kunt vertrouwen. Het is op cloud gebaseerde software voor unified communications. Dit biedt zakelijke gebruikers mogelijkheden voor spraak- en videogesprekken, chatrooms en webconferenties. Al deze communicatie-opties zijn toegankelijk vanaf computers en mobiele apparaten. 

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-02T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.