Bluebee kiest IBM Cloud, nominatie is binnen

Genomineerd als cloud-aanbieder

Bluebee, een internationale dienstverlener op het gebied van genetische analyses, heeft voor IBM Cloud gekozen. Om de exponentiële groei van genetische data op te kunnen vangen, had Bluebee nood aan een effectieve oplossing voor de verwerking en opslag van data op de langere termijn. Ibm bood uitkomst en dat is voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 reden om IBM als Cloud-aanbieder van het jaar te nomineren.

Bluebee biedt onderzoekscentra en klinische laboratoria een platform van waarmee ze grote hoeveelheden genetische data snel en efficiënt kunnen analyseren. Bluebee zocht een effectieve oplossing voor de verwerking en opslag van data op de langere termijn. Een enkele patiëntanalyse kan namelijk tot wel 1 TB aan gegevens in beslag nemen. IBM Cloud Object Storage biedt ongelimiteerde opslagruimte, ingebouwde versleuteling, en een pay-per-use model, waarbij men pas betaalt zodra er data opgeslagen wordt.

Zo verbetert IBM Cloud Object Storage de flexibiliteit van Bluebee’s aanbod en stelt het zijn klanten in staat om snel en makkelijk grote hoeveelheden ongestructureerde data te analyseren. Omdat IBM wereldwijd meer dan vijftig datacenters beheert, stelt Bluebee klanten in staat genetische data in hun eigen regio op te slaan, wat een vereiste kan zijn vanwege de daar geldende wet- en regelgeving. Daarnaast profiteert het bedrijf van IBM Aspera, een technologie waarmee de gegevensoverdracht wordt versneld. Hierdoor kan Bluebee lab- en testresultaten sneller en efficiënter aan klanten leveren dan voorheen mogelijk was. Met Aspera is de datatransmissietijd met 75 procent gereduceerd. De verwerking van genetische gegevens vindt plaats via het IBM Bluemix-platform, dat een bare-metal serveromgeving omvat.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-02T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.