Digitalisering in zorg bezorgt Microsoft nominatie

Genomineerd als Digital Company

Dit artikel delen:
Microsoft

Zorginstellingen zijn volop bezig met hun digitale transformatie. Niet goed geïntegreerde informatiesystemen en onzekere regelgeving zijn daarbij slechts enkele voorbeelden van de complexe uitdagingen waar zij mee te maken hebben. Microsoft stelt zorgprofessionals in staat om meer te bereiken met cloudtoepassingen, machine learning, kunstmatige intelligentie en oplossingen die samenwerken makkelijker maken. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 reden om Microsoft als Digital Company van het jaar te nomineren.

Tijdens de Healthcare Information and Management Systems Society (HIMSS 2017)-conferentie in het Amerikaanse Orlando heeft Microsoft enkele aankondigingen gedaan die daaraan bijdragen. Healthcare NExT is een initiatief waarin onderzoek nauw geïntegreerd wordt met de ontwikkeling van zorgproducten. Dit stelt zorginstellingen in staat gebruik te maken van kunstmatige intelligentie en de cloud. HealthVault Insights is een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd project waarmee partners nieuwe inzichten kunnen genereren in de gezondheid van een patiënt, de naleving van zorgplannen kunnen managen en de betrokkenheid van patiënten kunnen stimuleren via machine learning.

Met Microsofts AI health chatbot-technologie wordt kunstmatige intelligentie beschikbaar voor partners om chatbot-toepassingen mee te ontwikkelen. Microsoft Office 365 Virtual Health Templates bieden een nieuwe functie om verbinding te maken met personen en providers via spraak-, video- en tekstberichten via elke interface of applicatie, op basis van Skype for Business. Ook kondige Microsoft CGI ProperPay Claims Analytics aan, dat voorspellende analytics, geautomatiseerde rule management en tips biedt om fraude, verspilling en misbruik in de zorg tegen te gaan. Dit wordt gedreven door de Microsoft Cloud en is beschikbaar in Microsoft AppSource. Tot slot werd er een partnership met Stryker aangekondigd. Het medische technologiebedrijf gebruikt de HoloLens om operatiekamers te ontwerpen met behulp van mixed reality en 3D.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-07T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.