Thuiszorgproject Zorg Dichtbij scoort nominatie

Genomineerd als zorgproject

Dit artikel delen:
Minne van der Sluis

Jurylid Minne van der Sluis

MobileCare en zorgorganisatie ’t Gerack hebben samen met de Economic Board Groningen (EBG) en VodafoneZiggo het innovatieve thuiszorgproject Zorg Dichtbij opgestart. Gebruikmakend van IoT-toepassingen en een intuïtief communicatieplatform krijgen zorgbehoevende thuiswonenden nieuwe vormen van telezorg aangeboden.

De mantelzorg-app Nettie, recent door MobileCare overgenomen, bewijst zijn nut in de uitgestrekte en relatief dunbevolkte regio Noord-Oost Groningen. IoT-toepassingen monitoren de cliënt en bij afwijkende waarden kan snel ingegrepen en overlegd worden. Dit met een app waar naast verzorgenden uiteraard ook mantelzorgers gebruik van kunnen maken. Hiermee worden sociale netwerken in de regio naar verwachting aanzienlijk vergroot en verstevigd. Op termijn zal deze zorg-op-afstand vragen om 5G-verbindingen, een belangrijk aandachtspunt voor het EBG. VodafoneZiggo biedt alle ondersteunende technologieën die deze innovatie mogelijk maken.

Juryoordeel

Op enthousiaste wijze werd het nut van Zorg Dichtbij gepresenteerd op 19 mei 2017. Daarbij kwamen, via een Skype-verbinding, ook een cliënt en twee medewerkers aan het woord, om daarmee het aangegeven nut nog meer kracht bij te zetten. De jury van de Computable Awards 2017 was hier zeer van gecharmeerd.

De jury waardeert het originele initiatief in het Groningse en kijkt met veel belangstelling uit naar de verdere ontwikkeling van thuis- en telezorg, gebruikmakend van innovatieve communicatie- en samenwerkingsplatforms gekoppeld aan alle vormen van nuttige IoT-toepassingen. De jury nomineert Zorg Dichtbij derhalve en voorziet voor dit initiatief een mooie toekomst.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-06T11:58:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.