Computable nomineert vijf zorgprojecten

Dit artikel delen:
Computable Awards 2016, winnaar het Deventer Ziekenhuis met MedEye

Computable Awards 2016, winnaar in de categorie ICT-project van het Jaar in de Zorg: het Deventer Ziekenhuis met MedEye.

Ict-vakblad Computable heeft vijf ict-projecten in de zorg genomineerd voor de Computable Awards 2017. Het gaat om projecten bij ’t Gerack, Sint Maartenskliniek, UMC Utrecht en Zorginstituut Nederland en om dynamisch ambulance management voor meerdere ambulanceposten in Nederland. De winnaar maken we bekend tijdens een spectaculaire show op 31 oktober.

De vijf genomineerde projecten zijn 19 mei jl. vastgesteld door een vakjury, bestaande uit Jeroen Aris, global infrastructure architect Teva Pharmaceuticals (juryvoorzitter), Reza Sarshar, projectmanager TIGIT. Pascal Blom, cio Alrijne Zorggroep, Mendel Koerts, SAP Strategy, Architecture en Governance Ensead Advisory, en Minne van der Sluis, eigenaar SluisResults.

Computable ontving in deze categorie in totaal 59 voordrachten. De vijf genomineerde projecten in de categorie ICT-project van het Jaar in de Zorg zijn:

  • Blockchain in de zorg - Mijn Zorg Log (Zorginstituut Nederland) – Lees het juryrapport
  • Cognitieve aansturing stemcomputer (UMC Utrecht, Medtronic en Tobii) – Lees het juryrapport
  • Dynamisch ambulance management (Ambulances in Flevoland, CWI en Stokhos Emergency Mathematics) – Lees het juryrapport
  • Nijmegen Decision Tool for Chronic Low Back Pain (Sint Maartenskliniek, BKC Media en MRDM/PatientInvolved) – Lees het juryrapport
  • Virtuele Thuiszorg (’t Gerack, Economic Board Groningen (EBG), MobileCare/Nettie en VodafoneZiggo) – Lees het juryrapport

Jureringstraject

Zowel de algemene jury van de Computable Awards 2017 (met daarin Jeroen Aris, Fred Bons, Dion Kotteman, Geke Rosier, Reza Sarshar, Bernard Vuijk en Alexander Wijninga) als adviserende en actieve juryleden hebben de 59 voordrachten digitaal beoordeeld. De algemene jury heeft alle cases van een cijfer voorzien en had als voltallige jury één beslissende stem in het eindoordeel.

De adviserende en actieve juryleden werden verdeeld over de projecttypen business en data, infrastructuur (on-premises en cloud), security en software/ontwikkeling. Ook was er één van de vier competenties (bedrijfskunde, opdrachtgeverschap, projectmanagement en technologie) in het juryteam vertegenwoordigd. De adviserende juryleden hebben hun licht laten schijnen over de tien projecten in de presentatieronde, de actieve juryleden zaten in het juryteam dat de vijf genomineerden bepaalde.

De tien kandidaten die voor het juryberaad werden uitgenodigd, vormden een afspiegeling van de hoeveelheid cases die per projecttype in het voortraject was aangedragen. Tijdens het juryberaad werden de projecttypen losgelaten en oordeelden de juryleden via de vier genoemde competenties. De juryleden mochten per case tien punten verdelen: vijf voor de complexiteit en risico’s, drie voor de toegevoegde waarde voor de interne of externe klant, en twee voor de originaliteit en/of innovatieve kracht.

Afgevallen projecten

Waar winnaars zijn, daar zijn verliezers. Van de volgende vijf deelnemende ict-projecten in de zorg nemen we afscheid:

  • EPD-app DOEN! (GGZ Oost Brabant en Nexus)
  • Healthcare Content Management-platform (Medisch Centrum Leeuwarden en i3 groep)
  • Jouw Omgeving (Jeugd GGZ en Counter Creatives)
  • Thuisdialyse (Flevoziekenhuis en KPN)
  • Veilig mobiel via MobileIron Cloud (Buurtzorg, Ecare Telecom & Cloud Services en MobileIron)

Stemmen

Op 4 juli start voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2017. Publieksstemming bepaalt voor vijftig procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft de winnaar bepaalt.

Op 31 oktober worden per categorie de winnaars aangewezen. De komende tijd zullen gedoseerd ook andere genomineerden bekend worden gemaakt.

Ook aanwezig zijn?

Ook aanwezig zijn bij de Computable Awards 2017, het belangrijkste, jaarlijkse festijn in de Nederlandse ict-markt? Reserveer dan nu uw plekken aan tafel bij het netwerkdiner en bij de spectaculaire uitreiking in het Beatrix Theater in Utrecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-06T11:59:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.