CloudProfessor bezorgt Acer nominatie

Genomineerd als hardwareleverancier

Dit artikel delen:
Acer

Acer heeft met zijn CloudProcessor IoT starter een set programmeerbare componenten en de customized Acer-software gecombineerd met de mogelijkheid tot verbinding met de cloud. Hiermee vorziet Acer in een manier om kennis te maken met verbonden hardware voor iedereen die begint in het technisch onderwijs. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 reden om Acer als Hardwareleverancier van het jaar te nomineren.

Naast de CloudProfessor-module bevat de kit een Arduino Leonardo-ontwikkelbord, een led101-ontwikkelbord, een Seeed Arduino Shield, twee led’s, twee sensoren (licht en temperatuur) en een kleine motor om beweging bij robotprojecten mogelijk te maken. De kit biedt toegang tot Acers Build Your Own Cloud (BYOC), een ecosysteem met partners uit meerdere lagen van de industrie: van aanbieders van de chipset, de sensor, het besturingssysteem of middleware tot aanbieders van apps. Deze voorgeprogrammeerde connectiviteit moet er voor zorgen dat gebruikers hun apparatuur en creaties direct kunnen aansluiten en ermee aan de slag kunnen gaan.

CloudProfessor is ontworpen voor apps op smartphones en tablets en te gebruiken met Android, Chrome OS en iOS apparatuur. Met behulp van tutorials kunnen scholieren leren om te programmeren in talen zoals JavaScript, Blockly en LiveCode. Hierbij dienen zij eenvoudige scenario’s aan te vullen, waarmee zij volgens Acer worden geïnspireerd om eigen projecten te creëren.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-08T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.