Smartphone-strategie bezorgt Huawei nominatie

Genomineerd als hardwareleverancier

Dit artikel delen:
Huawei

Hoewel het Chinese merk Huawei niet zo bekend is als Apple en Samsung, is het langzaam maar zeker behoorlijk gegroeid. Wat velen niet weten, is dat het bedrijf zelfs op de derde plaats staat van grootste smartphoneproducenten. Daar wil Huawei het echter niet bij laten. Het doel van de smartphone maker is om tegen 2021 de grootste producent van smartphones ter wereld te zijn. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 reden om Huawei als Hardwareleverancier van het jaar te nomineren.

In 2016 verkocht Huawei 30 procent meer toestellen dan het jaar daarvoor. In een jaar waarin over het algemeen niet ontzettend veel smartphones werden verkocht, was dit een indrukwekkend resultaat. Inmiddels komt 31 procent van de omzet van Huawei uit smartphones of andere toestellen. Onlangs stelde Huawei zelfs zijn eigen laptop voor, die verbazend veel lijkt op de Surface van Microsoft.

In smartphones is Huawei vandaag de nummer drie, achter Apple en Samsung. Maar het Chinese bedrijf komt ook in dit segment van de markt behoorlijk opzetten. Huawei is met ongeveer vijftigduizend werknemers in Shenzhen een stad in de stad, met elf gebouwen en een eigen campus. Naast smartphones verkoopt Huawei ook netwerkapparatuur, servers, storage en een lite OS voor m2m-communicatie. Het bedrijf kan inmiddels de hele keten van datacenter - storage en netwerkapparatuur - tot handheld inrichten.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-08T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.