Nominatie Huawei voor samenwerking met SURFsara

Genomineerd als infrastructuurleverancier

Huawei

Onder de vlag van het SURF Open Innovation Lab gaan SURFsara en de Chinese telecomgigant Huawei samenwerken aan innovaties in slimme gezondheidszorg en energie. SURFsara ziet Huawei als ideale partner om via nieuwe ict-technologie een innovatieve bijdrage te leveren aan de groeiende en veeleisende digitale uitdagingen in onderwijs en onderzoek. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 reden om Huawei als ICT-infrastructuurleverancier van het Jaar te nomineren.

De samenwerking met SURFsara geeft Huawei de kans om haar technologie in te zetten in het SURF Open Innovatie Lab. In de samenwerking worden de expertise van Huawei en SURFsara gecombineerd op het gebied van ict en duurzame supercomputing. Doel is het creëren van een experimentele omgeving voor innovaties op het gebied van deep learning, internet of things, big data en high performance computing (hpc). De eerste pilots zullen gaan plaatsvinden in de domeinen van de slimme gezondheidszorg en energie en plaatsvinden als programma in het SURF Open Innovation Lab.

Dankzij de, op 31 januari 2017 getekende memorandum of understanding profiteren beide organisaties binnenkort optimaal van elkaars ervaring en expertise. Zo kan Huawei bijvoorbeeld een beroep doen op SURFsara’s kennis van hpc en complexe data-infrastructuren. Door die kennis en innovatiekracht te bundelen, hebben beide partijen de mogelijkheid nieuwe oplossingen te creëren waarbij het potentieel van de supercomputer en big data worden benut. Huawei heeft de afgelopen tien jaar ruim tien procent van zijn wereldwijde omzet geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-14T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.