YBBS scoort nominatie met Brainport-programma

Genomineerd als opleider

talent

Voor het tweede jaar maken tijdens Young Brainport Summer School (YBBS) veertig jeugdige wereldwijde talenten kennis met de Brainport-regio. Jongeren tussen de vijftien en achttien jaar die meer willen weten over de hightech maakindustrie en het unieke ecosysteem in Brainport kunnen zich hiervoor inschrijven. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 reden om YBBS als ICT-opleider van het jaar te nomineren.

De inschrijving voor YBBS loopt via een application package die te downloaden is via de website van Brainport. Na het succes van de eerste YBBS in 2016 kon een vervolg in 2017 niet uitblijven. Zodoende is ook dit jaar een bomvol inhoudelijk programma opgezet voor de knappe koppen van morgen. Leerlingen van over de hele wereld zijn welkom, mits ze een buitengewone passie hebben voor wetenschap en technologische ontwikkelingen.

Om dat aspect te waarborgen wordt er een selectie gemaakt door middel van het aanmeldpakket, bestaande uit onder andere een formulier voor persoonlijk informatie, een bewijs van buitenschoolse activiteiten met betrekking tot natuur- en wiskunde, een video pitch en een leraar-assessment. Verder zijn nog enkele andere voorwaarden van toepassing op de inschrijving voor de YBBS. Zo moeten leerlingen in de laatste twee jaar van de middelbare school zitten en mogen ze nog niet fulltime met een vervolgstudie bezig zijn. Ook moeten ze aantonen dat ze een zogeheten STEM (science, technology, engineering, mathematics)-studie op het oog hebben.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-16T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.