Data en algoritmes bezorgen QSXL nominatie

Genomineerd als werving- en selectiebureau

Werving recruiter recruiting

QSXL vindt kandidaten op basis van de online voetafdrukken die zij achterlaten. Het bedrijf meent dat recruiters tegenwoordig dataspecialisten zijn en daarom put het uit ruim dertig online bronnen. Die bronnen worden gekoppeld aan algoritmes. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 reden om QSXL als Werving- en Selectiebureau van het Jaar in ICT te nomineren.

QSXL bundelt alle informatie die over iemand op internet te vinden is samen tot een profiel. Dat bevat persoonlijke gegevens en informatie over iemands opleiding, vaardigheden en werkervaring. Het kan zo een klein aantal kandidaten selecteren dat voldoet aan alle eisen van een werkgever.

Dat de wervingsmethode van QSXL werkt blijkt wel uit het resultaat, want in 98 procent van de gevallen krijgt één van de kandidaten die het bedrijf aandraagt de baan. Personeel is voor veel bedrijven de flessenhals voor groei en daarom is het raar dat zij inefficiënte processen inzetten om nieuwe collega’s te vinden. Vaak gaat het mis bij de vraag wat het bedrijf precies wil. De eisen zijn te breed en te hoog. Vacatures staan daardoor onnodig lang open en dat kost geld. QSXL claimt dathet  30 tot 40 procent goedkoper is dan gangbare wervingsbureaus.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-22T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.