Jouw Omgeving innoveert met blended hulpverlening

Genomineerd als digitale innovatie

jeugdzorg hulpverlening jongeren

Jouw Omgeving is een veilige e-health omgeving waarin cliënten en behandelaars samenwerken aan een toekomst met perspectief. Dat doet Jouw Omgeving door een persoonlijke en aantrekkelijke omgeving aan te bieden waar doeltreffende behandelprogramma’s tot hun recht komen. Het platform is speciaal ontwikkeld voor blended hulpverlening en breed inzetbaar. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 reden om Jouw Omgeving van Jeugd GGZ en Counter Creatives te nomineren in de categorie Digital Innovation of the Year.

Instellingen in de jeugdzorg, wijkteams, GGZ, LVB en het sociale domein verlenen hun zorg middels Jouw Omgeving. Hierbij faciliteert Jouw Omgeving de mogelijkheid om online te behandelen in het gehele zorgproces. Jouw Omgeving is aantrekkelijk door de vele functionaliteiten die het platform heeft, maar richt zich in de basis op drie kernonderwerpen; beveiligde communicatie, inhoudelijke online behandeling en het cliënt gerichte, 100 procent transparante dossier.De ontwikkeling van het platform is zes jaar geleden gestart en met verschillende partners wordt er continu verder geïnnoveerd. Jouw Omgeving telt inmiddels bijna vijftigduizend gebruikers.

Het project is in eerste instantie ontwikkeld voor en met een aantal partijen in de Jeugd GGZ. De complexiteit zit in de combinatie van functionaliteiten met de gebruikersvriendelijkheid. Jouw Omgeving wil de spil zijn tussen cliënt en behandelaar en beide werken met uiteenlopende toepassingen. De doelgroep stelt hoge eisen aan de vormgeving en gebruiksvriendelijkheid van het platform. Ook kinderen of mensen met een verstandelijke beperking moeten met het systeem kunnen werken.

Cliënten kunnen in hun eigen omgeving in hun eigen tempo werken aan hun herstel. Daarnaast heeft de cliënt binnen Jouw Omgeving de regie, is de interface intuïtief en zeer gebruikersvriendelijk. Dit alles maakt dat de toegevoegde waarde zeer hoog is. Voor Jouw Omgeving is technologie geen doel, maar een middel om de zorg te verbeteren. Jouw Omgeving is sterk in de verbinding tussen inhoud, vormgeving en techniek, zodat deze drie elementen elkaar versterken.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-31T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.