Coronel werkt aan virtual en augmented karten

Genomineerd als digitale innovatie

Hololens Kart Hackathon

Afgelopen november was Caesar Experts bij Coronel Kartracing om karten naar een heel nieuw level te tillen. In samenspraak met Tim Coronel werd er een Hololens Kart Hackathon gehouden. Ruim vijftig man hebben een hele dag gewerkt aan de ontwikkeling van een Hololens-applicatie, die een coureur realtime de beschikking geeft tot data die hij of zij normaal gesproken alleen voor of na een kart-heat ziet. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 reden om de Hololens Kart Hackathon van Coronel Kartracing, De Haardt en Caesar Experts te nomineren in de categorie Digital Innovation of the Year.

De Hololens Kart Hackathon was vooral bedoeld om de customer experience zo goed mogelijk tye volgen. Is het bijvoorbeeld mogelijk om een contest aan te gaan met je vrienden en automatisch een uitnodiging voor een revanche te ontvangen? Is het mogelijk om data realtime tot je beschikking te hebben tijdens het karten? Medewerkers en oud-medewerkers van Caesar hebben samen met studenten van de Hogeschool Utrecht, de Hogeschool van Amsterdam en Hogeschool Windesheim een start gemaakt met de ontwikkeling van een Hololens-applicatie die een ware virtual en augmented reality-beleving biedt.

Samen met De Haardt, leverancier van een remote kart and track control system, is gekeken hoe door middel van een api de data van de karts kon worden vergaard en welke elementen als snelheid, positie op de baan, af te leggen meters en gaming-elementen waardevol zijn tijdens het karten. Inmiddels is er een API, een database en een interface ontwikkeld voor de applicatie. Aan het einde van de dag was het mogelijk om als karter realtime de snelheid te kunnen zien. Andere elementen zoals positie op de baan, nog af te leggen meters en de ideale lijn maken deze beleving helemaal af.

Karten met een Hololens is nog nooit eerder gebeurd. Dit project is ontstaan vanuit een innovatietraject en was een combinatie van de Microsoft Hololens en technische componenten zoals het werken met Unity, NodeJS, de Caesar Experts-api en netwerkfunctionaliteiten. Dit project met de Hololens zorgt voor een entree in een nieuwe markt. Dit concept zou bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden op kartbanen, circuits, grand prix, et cetera.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-31T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.