Om studenten te activeren en te motiveren moet er kennis vergaard worden van de manier waarop zij het beste leren, welke vakken voor problemen zorgen en wat ze motiveert. Docenten zijn vrijwel niet in staat om gepersonaliseerd leren aan te bieden voor de studenten door de hoge ‘workload’. Momenteel is er verder veel werk aan het organiseren van de studie voor studenten. Om echt gepersonaliseerd leren te ontwikkelen is hulp vanuit de techniek meer dan welkom. De bedachte oplossing is het gebruik van kunstmatige intelligentie.
Deze nieuwe versie van de applicatie FeedbackFruits verzamelt geautomatiseerd informatie van alle cursussen/vakken die een student volgt en analyseert die informatie om vervolgens een gepersonaliseerd leerpad te maken voor iedere student. In dit project wordt met kunstmatige intelligentie een gepersonaliseerd onderwijsaanbod gegenereerd en raken studenten meer betrokken bij de studie. Deze kunstmatige intelligentie-ontwikkeling wordt gedaan door een groep ‘AI ontwikkelaars’ binnen FeedbackFruits samen met de TU Delft.
Kenmerkend in dit project is dat de student centraal staat, terwijl het tegelijkertijd de docent ook in zijn/haar kracht laat. De achterliggende oplossing vult de huidige hypes kunstmatige intelligentie en personalisatie op een passende, innovatieve wijze in. Dit project geeft aan dat FeedbackFruits de juiste snaar in het nieuwe leren heeft weten te raken.
Terug naar de overige genomineerden
Computable.nl over TU Delft
DSM en TU Delft openen ai-lab
Computable-onderzoek: Eenzaam aan de top voor Bol.com
TU Delft benoemt 'zware' man voor ai
Surf reikt onderwijsprijzen uit aan vernieuwers
Chip die hersens simuleert, steekt kop op
Betere capaciteitsplanning voor datacentra
Onderwijsinstellingen stevenen af op cyberramp
TU Delft stap dichter bij milieuvriendelijke batterij
Marktplaats nog geen techparadijs voor cybercrimineel
Vermalen mosselschelpen als 3d-printmateriaal