Trans Link Systems en VodafoneZiggo transformeren OV

Genomineerd als digitale transformatie

Vodafone en Trans Link Systems hebben begin 2016 een pilot gedaan met ‘smart-ov’. In de dagelijkse reispraktijk is er een alternatief voor de bekende ov-chipkaart getest. Deelnemers aan de pilot kregen op hun simkaart een virtuele ov-chipkaart geïnstalleerd die was gekoppeld aan de Vodafone Wallet-app. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 reden om Trans Link Systems en VodafoneZiggo te nomineren in de categorie Digital Transformation of the Year.

Tweehonderd deelnemers maakten gebruik van een ov-chipkaart die werd geïnstalleerd op hun NFC+-simkaart en werd gekoppeld aan de Vodafone Wallet-app. Om de ov-chipkaart op de simkaart te gebruiken hoefde je alleen maar je telefoon langs de lezer te halen. Direct werd inzichtelijke of je was ingecheckt en via de app Smart-OV had je direct inzicht in het saldo en reishistorie. Het saldo werd automatisch afgeschreven van het ov-chipkaarttegoed. ‘Smart-OV’ is nu omgedoopt tot ‘OV-chip mobiel’ en wordt in 2017 gefaseerd gelanceerd met steeds nieuwe functionaliteiten.

Het succesvol realiseren van de pilot op zich is een mooie prestatie gezien de complexiteit die komt kijken bij de integratie van de systemen van Trans Link Systems en VodafoneZiggo. Ook geldt dit voor de vereiste snelle en juiste communicatie van de telefoon met alle bestaande ov-chip-infrastructuur. Het OV-ecosysteem biedt ruimte voor verbetering door dergelijke initiatieven.

Het project is vernieuwend omdat het oplossingen biedt voor bepaalde beperkingen van de reguliere ov-chipkaart. Daarmee biedt het in principe ook extra waarde aan de miljoenen gebruikers van die ov-chipkaart die in meer of mindere mate met die beperkingen te maken hebben. Tenslotte biedt de pilot ook zicht op uitbreiding van het beschikbare dienstenpakket, zowel ov-gerelateerd en niet-ov-gerelateerd, via dezelfde technische opzet.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-03T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.