Bluebee transformeert genetische analyses

Genomineerd als digitale transformatie

Zorganalyse DNA

Het genetisch profiel van mensen wordt steeds nauwkeuriger in kaart gebracht. Het uitvoeren van deze grootschalige genetische analyses zorgt voor beter inzicht in mogelijke gezondheidsrisico’s, het sneller vaststellen van de juiste diagnose en het verzamelen van kennis over ziektes met een genetische basis. Genetische data binnen de zorgsector gaan exponentieel groeien zodra behandelingen van ziektes beter afgestemd worden op de individuele patiënt. Bluebee biedt onderzoekscentra en klinische laboratoria een platform van waarmee ze grote hoeveelheden genetische data snel en efficiënt kunnen analyseren. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 reden om Bluebee te nomineren in de categorie Digital Transformation of the Year.

Bluebee gebruikt de Cloud Object Storage-oplossing van IBM voor ongelimiteerde opslagruimte, ingebouwde versleuteling en een pay-per-use model, waarbij men pas betaalt zodra er data opgeslagen wordt. Zo verbetert Bluebee de flexibiliteit van zijn aanbod en stelt het klanten in staat om snel en makkelijk grote hoeveelheden ongestructureerde data te analyseren. Omdat IBM wereldwijd meer dan vijftig datacenters beheert, kan Bluebee klanten in staat stellen om genetische data in de eigen regio op te slaan, wat een vereiste kan zijn vanwege de daar geldende wet- en regelgeving.

Om de exponentiële groei van die data op te kunnen vangen, had Bluebee behoefte aan een effectieve oplossing voor de verwerking en opslag van data op de langere termijn. Een enkele patiëntanalyse kan namelijk tot wel 1 TB aan gegevens in beslag nemen. Wanneer het aankomt op het verwerken, opslaan en delen van data, zijn DNA-gegevens de grootste om te beheren. De hoeveelheid data blijft groeien, waardoor een cloudoplossing voor Bluebee de enige reële optie was. Dankzij deze cloudoplossing wordt de doorlooptijd van gegevensanalyses van klanten aanzienlijk verkort. Zo levert de diagnostiek van kanker nu al zeven keer sneller resultaat op dan in een klassieke in-house opstelling.

Wat het aanbod van Bluebee uniek en innovatief maakt is de combinatie van drie vernieuwende domeinen: high performance computing, cloud computing en genetica. Zeer grote genetische centra maken reeds geruime tijd gebuikt van high performance computing-clusters en technieken, maar dit is bijzonder complex en prijzig, waardoor dit het voorrecht bleef van de happy few met grote budgetten. Door zijn oplossing als een cloudservice met een pay-per-use verdienmodel aan te bieden, maakt Bluebee snelle, efficiënte en betaalbare DNA-analyse mogelijk voor een brede groep van gebruikers.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-03T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.