Prinses Máxima Centrum geeft inzage in behandelplan

Genomineerd voor Computable Awards 2018 als zorgproject

Marc Maas

Jurylid Marc Maas

De behandeling van een oncologische aandoening duurt vaak lang en bestaat uit veel onzekerheden. Gezinnen hebben behoefte aan een duidelijk beeld van wat hen te wachten staat. Tegelijkertijd zijn de behandelpaden divers en vaak complex. Als je hiervoor een innovatieve oplossing weet te ontwikkelen, ben je terecht genomineerd voor de Computable Awards 2018 in de categorie ICT-project van het Jaar in de Zorg.

Met Mijn Máxima PLAN krijgt de patiënt toegang tot een app waarbij de patiënt en zijn gezin op een toegankelijke en overzichtelijke wijze inzicht krijgen in het behandelplan. Per week weet de patiënt precies waar hij aan toe is. Dit geeft duidelijkheid en rust voor de patiënt en zijn gezin. Daarmee draagt Mijn Máxima PLAN bij aan het welzijn van de patiënt, wat mogelijk ook een positieve invloed heeft op het resultaat van de behandelingen.

Juryoordeel

De inzendingen van 2018 hebben vaak te maken met IoT of cloud. Mijn Máxima PLAN wijkt daarvan af, maar is daarom niet minder relevant of innovatief. De app is ontwikkeld vanuit de behoefte van de patiënt en zijn gezin. In 2018 een app te ontwikkelen die nog niet bestaat maar waarvan de toegevoegde waarde voor eenieder direct duidelijk is, toont volgens de jury de innovatieve waarde van Mijn Máxima PLAN. De complexiteit blijkt uit de meterslange posters met behandelpaden. Deze zijn niet alleen zeer uitgebreid maar kunnen ook nog veranderen gedurende de behandeling van de patiënt. De innovatie komt ook tot uitdrukking in de vernieuwende aanpak voor de ontwikkeling van de app: een hackathon met verschillende relevante partijen was het startpunt! De jury is enthousiast over Mijn Máxima PLAN en rekent dan ook op een definitieve realisatie van de app in 2018.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-18T11:58:00.000Z Marc Maas
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.