Computable nomineert vijf zorgprojecten

Computable Awards 2018

Juichen

Ict-vakblad Computable heeft vijf ict-projecten in de zorg genomineerd voor de Computable Awards 2018. Het gaat om projecten bij Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis, Máxima Medisch Centrum, Prinses Máxima Centrum, Reinier Haga Groep en VGZ. De winnaar maken we bekend tijdens een spectaculaire show op 30 oktober.

De vijf genomineerde projecten zijn 19 april jl. vastgesteld door een vakjury, bestaande uit juryvoorzitter Reza Sarshar, projectmanager bij OGD ict-diensten, Jeroen Aris, global infrastructure architect bij Teva Pharmaceuticals, Mendel Koerts, partner bij Qhuba, it-strateeg bij Ensead Advisory en delivery manager bij AnqoraSoft, Niels Lagerweij, solution consultant bij DXC Technology en Marc Maas, cloud consultant en business unit manager bij QNH.

Computable ontving in deze categorie in totaal 28 voordrachten. De vijf genomineerde projecten in de categorie ICT-project van het Jaar in de Zorg zijn:

 • 3D-printen in de zorg (Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis, Lions Heart Medical Centre en Ultimaker) – Lees het juryrapport
 • Beheer- en doorontwikkeling VGZ Zorg Apps (VGZ, Mendix, Onegini en Ordina) – Lees het juryrapport
 • Eerste integratie EPD en thuismetingen via Zorgplatform (Reinier Haga Groep, ChipSoft en FocusCura) – Lees het juryrapport
 • Mijn Máxima PLAN (Prinses Máxima Centrum en Mobiquity (i.s.m. CGI en Hogeschool van Arnhem en Nijmegen)) – Lees het juryrapport
 • Telemonitoring voor patiënten met COPD en hartfalen (Flow/Máxima Medisch Centrum en MiBida) – Lees het juryrapport

Jureringstraject

Jury ICT-project van het Jaar in de Zorg

 • Reza Sarshar, projectmanager bij OGD ict-diensten
 • Jeroen Aris, global infrastructure architect bij Teva Pharmaceuticals
 • Mendel Koerts, partner bij Qhuba, it-strateeg bij Ensead Advisory en delivery manager bij AnqoraSoft
 • Niels Lagerweij, solution consultant bij DXC Technology
 • Marc Maas, cloud consultant en business unit manager bij QNH

Een groep van in totaal dertien Computable-experts heeft de 28 voordrachten in de categorie ICT-project van het Jaar in de Zorg digitaal beoordeeld. Op basis van hun cijfers is de top tien uitgenodigd voor het juryberaad van afgelopen 19 april. Het juryteam stond onder leiding van Reza Sarshar, die met Jeroen Aris, Fred Bons, Bart van der Mark en Marjolein Schuurhuis gezamenlijk de algemene jury van de Computable Awards 2018 vormt.

Bij het juryberaad waren naast de juryvoorzitter nog vier competenties vertegenwoordigd. Jeroen Aris beoordeelde de projecten vanuit opdrachtgeverschap, Mendel Koerts lette specifiek op het projectmanagement, Niels Lagerweij focuste zich vooral op de bedrijfskundige aspecten en Marc Maas nam de techniek in ogenschouw. De projecten die voorbij kwamen waren software gerelateerd, kwamen uit de hoek van de cloud en infrastructuur of waren innovatietrajecten.

Tijdens het juryberaad kregen de kandidaten van ieder jurylid een gemiddeld eindcijfer. Dit eindcijfer werd bepaald doordat ieder jurylid een cijfer gaf voor de complexiteit en/of risico’s in het project, de toegevoegde waarde voor de interne of externe klant, de originaliteit en/of innovatieve kracht en de rol van de interne en/of externe leverancier(s). De gemiddelden van de juryleden gezamenlijk bepaalden uiteindelijk welke vijf projecten werden genomineerd.

Afgevallen projecten

Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Van de volgende vijf deelnemende ict-projecten in de zorg nemen we afscheid:

 • Caesar (Cancer Center Amsterdam en SAS)
 • Gezamenlijke data science pilot (SJG Weert en ICTZ)
 • Gezondheidsmeter PGO (Curavista)
 • Hartfilmpje maken met de smartphone (KPN, CardioSecur en Vital10)
 • Process mining van het zorgproces (Medisch Spectrum Twente en Axians Business Analytics)

Stemmen

Op 5 juli start voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2018. Publieksstemming bepaalt voor 50 procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft de winnaar bepaalt.

Op 30 oktober worden per categorie de winnaars aangewezen. De komende tijd zullen gedoseerd ook andere genomineerden bekend worden gemaakt.

Ook aanwezig zijn?

Ook aanwezig zijn bij de Computable Awards 2018, het belangrijkste, jaarlijkse festijn in de Nederlandse ict-markt? Reserveer dan nu uw plekken aan tafel bij het netwerkdiner en bij de spectaculaire uitreiking in het Beatrix Theater in Utrecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-18T11:59:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.