Xcess bouwt online vrijwilligersplatform EventMakers

Genomineerd mkb-project voor Computable Awards 2018

Marjolein Schuurhuis

Jurylid Marjolein Schuurhuis

(Sport)evenementen danken voor een belangrijk deel hun succes aan de inzet van vrijwilligers. EventMakers is een organisatie die de inzet van vrijwilligers voor diverse evenementen coördineert. De werving en inzet van vrijwilligers is een cruciaal onderdeel van de bedrijfsvoering en van belang dat dit kwalitatief goed verloopt. Voor de werving, registratie, planning en communicatie met vrijwilligers is door EventMakers samen met Xcess een online systeem ontwikkeld. Dit systeem voorziet in de behoefte om deze processen te optimaliseren en automatiseren en wordt door de jury van de Computable Awards 2018 genomineerd in de categorie ICT-project van het Jaar in het MKB.

Het online platform sluit naadloos aan bij de bedrijfsprocessen. Door automatische communicatie met vrijwilligers is er veel minder handmatig werk wat zorgt voor toegenomen efficiency. EventMakers heeft hierdoor aanzienlijk meer tijd voor de corebusiness: het managen en begeleiden van vrijwilligers en evenementen.

Juryoordeel

De jury van de Computable Awards 2018 was onder de indruk van de ambitie die Eventmakers en Xcess samen hebben gerealiseerd. Met name de samenwerking met leverancier Xcess scoorde hoog. De gezamenlijke topsportambitie en drive om in korte tijd een multifunctioneel systeem te bouwen werd duidelijk zichtbaar tijdens de presentatie. Een ambitie die grondig werd aangepakt door ervaringen vanuit verschillende landen, waar intensief gewerkt wordt met vrijwilligers, mee te nemen in de ontwikkeling van dit systeem.

Ook is de jury positief over de toegevoegde waarde die het systeem biedt voor EventMakers, zijn vrijwilligers en opdrachtgevers. Door administratie te automatiseren en optimaliseren is er meer tijd voor persoonlijke aandacht en het managen en begeleiden van vrijwilliger. Daarom een terecht genomineerde in de categorie ICT-project van het Jaar in het MKB.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-07T11:58:00.000Z Marjolein Schuurhuis


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.