Computable nomineert vijf mkb-projecten

Computable Awards 2018

Juichen

Ict-vakblad Computable heeft vijf ict-projecten in het midden- en kleinbedrijf genomineerd voor de Computable Awards 2018. Het gaat om projecten bij het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf, de Nederlandse Fruittelers Organisatie, Eventmakers, M.J. de Nijs en Van Benthem & Keulen. De winnaar maken we bekend tijdens een spectaculaire show op 30 oktober.

De vijf genomineerde projecten zijn 25 april vastgesteld door een vakjury, bestaande uit juryvoorzitter Marjolein Schuurhuis, zelfstandige business en process manager en interim change manager bij Frieslandcampina, Sheila Gemin, partner en executive coach bij The Leadership Alliance, Huub Hillege, zelfstandig principal database consultant, Leendert Hinds, projectmanager bij Tata Steel Europe en Vincent Wouters, ceo bij Icreative.

Computable ontving in deze categorie in totaal 27 voordrachten. De vijf genomineerde projecten in de categorie ICT-project van het Jaar in het MKB zijn:

Jureringstraject

Jury ICT-project van het Jaar in het MKB

Een groep van in totaal dertien Computable-experts heeft de 27 voordrachten in de categorie ICT-project van het Jaar in het MKB digitaal beoordeeld. Op basis van hun cijfers is de top tien uitgenodigd voor het juryberaad van afgelopen 25 april. Het juryteam stond onder leiding van Marjolein Schuurhuis, die met Jeroen Aris, Fred Bons, Bart van der Mark en Reza Sarshar gezamenlijk de algemene jury van de Computable Awards 2018 vormt.

Bij het juryberaad waren naast de juryvoorzitter nog vier competenties vertegenwoordigd. Sheila Gemin beoordeelde de projecten vanuit opdrachtgeverschap, Huub Hillege nam de techniek in ogenschouw, Leendert Hinds lette specifiek op het projectmanagement en Vincent Wouters focuste zich vooral op de bedrijfskundige aspecten. De projecten die voorbij kwamen waren software gerelateerd, kwamen uit de hoek van de cloud en infrastructuur of waren innovatietrajecten.

Tijdens het juryberaad kregen de kandidaten van ieder jurylid een gemiddeld eindcijfer. Dit eindcijfer werd bepaald doordat ieder jurylid een cijfer gaf voor de complexiteit en/of risico’s in het project, de toegevoegde waarde voor de interne of externe klant, de originaliteit en/of innovatieve kracht en de rol van de interne en/of externe leverancier(s). De gemiddelden van de juryleden gezamenlijk bepaalden uiteindelijk welke vijf projecten werden genomineerd.

Afgevallen projecten

Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Van de volgende vijf deelnemende ict-projecten in het mkb nemen we afscheid:

  • Compleet nieuwe ict-infrastructuur (Enot en IDB4ict)
  • Digital flagshipstore (Love Stories, Xsarus en Jungle Minds)
  • Eén uniforme ict-oplossing (Hooymeijer, KPN Internedservices, MKB Office en Call2)
  • Flexibel aanpasbare erp-software (Acto en Thinkwise)
  • Sturen op zes it-succesfactoren (Nedmag en IT’s Teamwork)

Stemmen

Op 5 juli start voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2018. Publieksstemming bepaalt voor 50 procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft de winnaar bepaalt.

Op 30 oktober worden per categorie de winnaars aangewezen. De komende tijd zullen gedoseerd ook andere genomineerden bekend worden gemaakt.

Ook aanwezig zijn?

Ook aanwezig zijn bij de Computable Awards 2018, het belangrijkste, jaarlijkse festijn in de Nederlandse ict-markt? Reserveer dan nu uw plekken aan tafel bij het netwerkdiner en bij de spectaculaire uitreiking in het Beatrix Theater in Utrecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-07T11:59:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.