The Litigation Valuator stopt ‘blackbox’ procederen

Genomineerd mkb-project voor Computable Awards 2018

Leendert Hinds

Leendert Hinds

Een niet al te beste presentatie kan heel goed gecompenseerd worden door een ijzersterk product. The Litigation Valuator van advocatenkantoor Van Benthem & Keulen, ontwikkeld in samenwerking met Brandwave, is het bewijs hiervan. Al in de eerste beoordeling viel deze webapplicatie op door de eenvoud en vooral de toepasbaarheid. Voor de jury van de Computable Awards 2018 aanleiding dit project te nomineren voor de Computable Awards 2018 in de categorie ICT-project van het Jaar in het MKB.

The Litigation Valuator is een webapplicatie voor mkb-ondernemers die hen houvast geeft over de vraag of het wel of geen zin heeft om te procederen. De app geeft aan hoe waarschijnlijk het is dat een bepaalde verwikkeling zich in een procedure voordoet en ook per processtap de kosten daarvan berekent. De inschatting van kosten wordt mede bepaald op basis van historische data. De optelsom van alle (mogelijke) processtappen in combinatie met de kans dat die zich voordoen, kan uitmonden in een vaste prijs of ‘capped fee’ en geeft in elk geval volkomen transparantie over de kosten. Daarnaast wordt inzichtelijk welke risico’s voor rekening van de advocaat komen. Dat wordt niet alleen cijfermatig, maar ook grafisch inzichtelijk gemaakt. Daarmee is een einde gekomen aan de onzekerheid voor een ondernemer of de te behalen winst bij een procedure wel opweegt tegen het tot nu toe onzekere ‘uurtje-factuurtje’.

The Litigation Valuator is ontwikkeld door Brandwave. De kracht van deze leverancier is dat zij hun kennis over de werkprocessen van Van Benthem & Keulen kunnen koppelen aan de executiekracht van een werkende tool. De complexiteit van het voorspellen van de noodzakelijke processtappen op basis van procesdata, de in te zetten historische expertise en vooral de kosten daarvan voor ondernemers, is nauwelijks te overschatten. Als je dat in een heldere procedure, in heldere taal en met een topdesign kunt oplossen in samenwerking met Van Benthem & Keulen, dan lever je een substantiële bijdrage aan de positionering, innovatieve werkwijze en de strategische marktbewerking van Van Benthem & Keulen.

The Litigation Valuator is de eerste digitale tool waarmee prijszekerheid in rechtszaken en volledige transparantie in de te verwachten processtappen kan worden gegeven. Verder ligt aan de tool een database ten grondslag ,(ie door het gebruik van de tool steeds nauwkeurigere informatie bevat, waarmee de data uit het verleden helpt om een steeds nauwkeurigere tijdsinschatting te kunnen maken.

Juryoordeel

Het feit dat de presentatie van The Litigation Valuator niet vlekkeloos verliep en toch nog een nominatie oplevert, geeft aan dat wij hier te maken hebben met een krachtige tool, met een goede business case en een brede toepasbaarheid. Dit product had al lang beschikbaar moeten zijn en niet alleen voor het advocatenkantoor Van Benthem & Keulen, maar voor alle organisaties waar klanten te maken hebben met het juridisch systeem. De jury van de Computable Awards 2018 nomineert daarom graag The Litigation Valuator in de categorie ICT-project van het Jaar in het MKB.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-07T11:58:00.000Z Leendert Hinds
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.