Atradius lanceert nieuw Atrium-portaal

Genomineerd grootzakelijk project voor Computable Awards 2018

Eric Hoefman

Jurylid Eric Hoefman

Atradius biedt klanten kredietverzekeringspolissen aan. Dit is een typisch voorbeeld van een product dat je nodig hebt maar nooit hoopt te hoeven gebruiken. Om klanten in staat te stellen de polissen makkelijk en snel op een centrale plek te beheren, heeft Atradius een digitaal portaal genaamd Atrium ontwikkeld. De jury van de Computable Awards 2018 nomineert dit project in de categorie ICT-project van het Jaar in het Grootbedrijf.

Atrium heeft volgens Atradius grote voordelen voor brokers en accountmanagementteams. Zij kunnen claimaanvragen nu sneller en eenvoudiger afhandelen. Het platform onder Atrium is op Oracle gebaseerd en zo gebouwd dat nieuwe functionaliteit eenvoudig toegevoegd kan worden.

Juryoordeel

Dat Atradius het lef heeft getoond een dergelijk ambitieus project met een klein eigen team op te pakken, heeft indruk gemaakt op de jury van de Computable Awards 2018 in de categorie ICT-project van het Jaar in het Grootbedrijf. De complexiteit wordt nog verder vergroot als je er rekening mee houdt dat het ict-landschap zo wel nieuwe technologie als veel legacy bevat, waarbij beschikbaarheid en betrouwbaarheid sleutelbegrippen zijn. In de van oudsher als vrij traditioneel bekendstaande verzekeringssector heeft Atradius nieuwe methodes als Agile werken en cloudtechnologie weten te vertalen naar een mooi voorbeeld van een project dat klein begonnen is en uiteindelijk veel waarde heeft voor de klant. Daarom een terecht genomineerde.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-12T12:00:00.000Z Eric Hoefman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.